copilul de nota zece
De ce școala nu te învață tot?
April 12, 2016
pantofi casual
Pantofi cu toc sau pantofi casual?
May 1, 2016

Femeile care au renunțat la bărbați

femeile care au renuntat la barbati

Cred că după fiecare dezamăgire în dragoste noi, femeile, spunem că nu ne mai trebuie bărbați niciodată. Dar, tot timpul revenim în acel loc, fie pentru că există o oarecare dependență, fie pentru că ne place teribil să simțim cum o luăm razna de nervi câteodată.

În 2014, fotografa Karine Lambert lasă imaginile deoparte și apelează la cuvinte pentru a scrie romanul Femeile care au renunțat la bărbați. Eroina cărții este Juliette, o tânără în căutarea iubirii, care ajunge să locuiască într-una dintre cele mai ciudate imobile din Paris. Casa Celestă, așa cum este ea denumită de către locatarele sale, este de fapt o clădire de apartamente în care locuiesc cinci femei din generații diferite ce au renunțat definitiv la dragoste și la bărbați. Regula de aur a casei este ca nici măcar un bărbat să calce în clădire, indiferent dacă e fiul uneia dintre ele sau vreun electrician care să repare ceva prin casă; pentru asta există femei-electrician.

Juliette le cunoaște pe vecinele sale și se plânge celui mai bun prieten al său, Max, că este înconjurată de femei care au renunțat prea repede și prea ușor la dragoste, în timp ce ea o caută cu disperare în orice colțișor, în orice moment, în orice bărbat.

Proprietara casei și stăpâna care face regulile este Regina, o fostă balerină care și-a trăit din plin viața, atât pe scenă, cât și în afara ei. Aflată la o vârstă mult prea înaintată a vieții, nu mai suportă gândul că nu mai este atractivă pentru bărbații cu care înainte avea aventuri frecvente, așa că s-a închis în casă de câțiva ani și trăiește acolo înconjurată de bambușii ei, de amintiri și de povestirile celor patru chiriașe ale sale.

Karine Lambert face portretul fiecăreia dintre cele cinci femei, acordându-le pagini întregi de destăinuri și povestiri despre dragoste, neîmplinire, renunțare. Pe zi ce trece, o văd pe Juliette ieșind cu bărbați în căutarea iubirii adevărate și ajung să se întrebe dacă nu cumva au greșit renunțând de tot la dragoste și la bărbați.

Spre finalul cărții, Regina se sinucide și lasă moștenire imobilul Juliettei, căreia îi mărturisește că este fiica pe care nu a avut-o, dar pe care și-a dorit-o întotdeauna. În scrisoarea pe care a lăsat-o chiriașelor sale înainte de moarte, le îndeamnă pe toate să iasă în lume, să își găsească dragostea și să aducă bărbați în casă. Prima care face acest lucru este chiar Juliette, care îl aduce în faimoasa casă pe Jean, cizmarul său cu care începe o frumoasă poveste de dragoste.

Karine Lambert reușește să scrie un prim-roman plin de savoare, de umor, dar și de lecții de viață. Lecții despre dragoste, fericire și diferențele constante între sexe și între generații. Femeile care au renunțat la bărbați este o carte extrem de ușoară și plăcută, care vă va aduce cu siguranță zâmbetul pe buze! O găsiți la reducere pe Libris.ro, librărie online cu transport gratuit la orice comandă!

Foto: dailymail.co.uk

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

  1. Maria says:

    Foarte frumos articol si foarte contemporan. M-am regăsit si abia aștept sa citesc si cartea.

  2. Îți va plăcea, cu siguranță!

  3. […] de lectură, numai bună pentru zilele lejere de vară. Astăzi, propunerea merge către cartea Femeile care au renunțat la bărbați, de Karine […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.