ulei de măsline
5 produse CU ulei de măsline de la mama lui, care mi-au intrat în piele și în suflet!
April 10, 2017
Strigăt mut
April 21, 2017

Femeia inventată și contul fals de Facebook

femeia inventată

Am început timid prima mea întâlnire cu Camille Laurens. Citisem despre ea că e o scriitoare de succes din Franța, că a trăit drama pierderii unui copil, că a fost dată în judecată de soțul său pentru că a scris într-unul dintre romanele sale lucruri mult prea intime din viața lui și că mai multe cărți ale sale au fost premiate și ecranizate. Aveam, deci, așteptări mari de la cartea Femeia inventată, cel mai recent roman al său.

Spun că am început timid „întâlnirea” cu ea, pentru că primele pagini nu m-au dat chiar pe spate. Așteptam intriga, acel moment care să mă facă să nu mai las cartea din mână. Am continuat totuși lectura primelor pagini și mi-am dat seama că bine am făcut, pentru că romanul este o împletitură minunată de real și de imaginar, de trăiri intense de femeie în relația sa cu bărbații, dar și cu sine. E o analiză foarte faină a modului în care ne ascundem identitatea și gândurile atunci când suntem online, dar, totodată, și o reflecție asupra felului în care (nu) vor să îmbătrânească femeile și bărbații.

Claire este eroina cărții, „femeia inventată” a lui Camille Laurens. Claire are 48 de ani, e profesoară, are doi copii și a divorțat de curând. A avut și un iubit pe nume Jo, care a părăsit-o imediat, pentru că era un burlac convins dornic de aventuri cu cât mai multe femei. Acum se simte singură și obsedată de dorință pentru Jo, așa că își face un cont fals de Facebook și intră în vorbă cu Chris, prietenul fostului său iubit. Ideea era să afle ce mai face Jo și, eventual, să îl facă să se întoarcă la ea. Doar că, cu timpul, Claire și Chris se îndrăgostesc unul de altul. Claire simte că nu mai are control asupra minciunilor sale, așa că decide să se despartă brusc de Chris și, pentru că află că acesta s-a sinucis de durere, înnebunește și este internată într-o clinică psihiatrică.

La un moment dat, povestea este spusă și de alte personaje din carte. Și ghici ce? Lucrurile stau cu totul altfel! Ajungi să te întrebi cine are dreptate sau cât e adevăr și cât e imaginație: cine și cum e de fapt Chris, fotograful-amorez de care Claire se îndrăgostește pe Facebook?; cum vede Marc, psihologul lui Claire toată această poveste și ce simte el pentru pacienta lui?; ce părere are Paul, soțul lui Claire, despre „boala închipuită” a soției sale și despre nefericirea lor?; cine este Katia și dacă mai este ea în viață?; femeia inventată este, de fapt, Camille Laurens, autoarea romanului?

Sunt multe întrebări la care veți găsi răspuns sau poate doar îl veți presupune, dacă citiți cartea Femeia inventată de Camille Laurens. O găsiți la reducere pe Nemira.ro!

Și ca să vă conving și mai mult să o luați, vă las cu două recenzii despre Femeia inventată a lui Laurens:

Un uimitor rechizitoriu al felului diferit în care sunt tratați femeile și bărbații atunci când îmbătrânesc.” – Libération

Thriller psihologic scris cu mână de maestru, romanul cuprinde o reflecție asupra relațiilor pe care le stabilim în lumea de azi prin intermediul unui ecran.” – Paris Match

Foto: 7-themes.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.