A fi sau a nu fi studentă … şi la 50 de ani!
September 16, 2010
Ciocolată de casă
September 16, 2010

Femei frumoase, bărbaţi bogaţi

Clişeu. Ea peste 1.75 m, forme apetisante, păr strălucitor, aspect impecabil. El, maşini luxoase, ceasuri scumpe, conturi în bancă. Îi cunoaştem, i-am văzut, auzim peste tot despre ei. Şi totuşi, o problemă apare sub forma miilor de voci care, sub pretextul bunelor moravuri, aruncă cuvinte dure la adresa femeilor foarte frumoase. Doar la adresa acestora.

Mă revoltă atitudinea cu care sunt judecate, acuzate, în timp ce partenerii acestora, bărbaţii de mai sus, sunt bătuţi prieteneşte pe umăr, invidiaţi, transformaţi în adevăraţi idoli, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Nedrept. E adevărat că nu prea mi-a fost dat să văd femei care arătau foarte bine cu bărbaţi simpli, dar la fel de adevărat este că nu am văzut până acum bărbaţi potenţi din punct de vedere financiar, alături de o femeie care să nu atingă un anumit standard de frumuseţe. Bineînţeles că este greşit să arătăm cu degetul, dar dacă tot o facem, de ce nu o facem spre amândoi? De ce nu ne place să numim aceşti bărbaţi superficiali, persoane cărora le face plăcere să profite de frumuseţea unei femei?

Deşi trăim alte vremuri, unele lucruri poate nu se schimbă niciodată. Discriminarea dintre bărbaţi şi femei apare în continuare sub mai multe aspecte. Ce este şi mai grav din punctul meu de vedere, este faptul că o astfel de mentalitate este încurajată în continuare de multe dintre femei. Nu ar strica puţină solidaritate feminină.

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

4 Comments

 1. […] Femei frumoase, bărbaţi bogaţi Thu Sep 16, 2010 0:02 am Clişeu. Ea peste 1.75 m, forme apetisante, păr strălucitor, aspect impecabil. El, maşini luxoase, ceasuri scumpe, conturi în bancă. Îi cunoaştem, i-am văzut, auzim peste tot despre ei. Şi totuşi, o problemă apare sub forma miilor de voci care, sub pretextul bunelor moravuri, aruncă cuvinte dure la adresa femeilor foarte frumoase. Doar la adresa acestora. […] […]

 2. Andrei says:

  Femei frumoase – in mare parte cele despre care se “arunca vorbe” sunt cele care au ajuns “undeva” doar pe baza frumusetii. Ori frumusetea este considerata un dar pe care nu ai facut ceva sa-l meriti. De multe ori, cred ca vorbele respective sunt si adevarate.

  Sincer, cand vad o artista care isi bazeaza intreaga cariera pe felul cum a inzestrat-o natura … n-o sa am mare respect pentru ea. Ar trebui ? Cand arata constant ca nu e altceva decat un obiect de parada ?

  Iar, daca iti traiesti existenta “afisandu-te”, monden, la TV, etc – de ce te miri ca lumea vorbeste despre tine ?

  Barbatii bogati – ei bine, aici treaba sta mai altfel. Multi dintre ei chiar au muncit pentru a fi bogati sau a-si intretine bogatia. Marea majoritate nu se “sparg in figuri” la televizor si drept urmare nu ajung in gura lumii. Un exemplu bune e Irinel, a vrut sa fie vedeta ? Il ia toata lumea la misto.

  Intr-adevar, exista conceptia sociala ca orice femeie care isi “traieste viata” e rau famata, iar un barbat care face aceleasi alegeri e invidiat. Asta nu se schimba peste noapte, dar sincer … nu-i mare branza. Te ajuta sa deosebesti oamenii inteligenti de cei altfel.

  Daca imi arati un barbat care isi castiga existenta expunandu-si pielea o sa-ti arat ca are parte de tratament similar cu o femeie.

  Si ultimul motiv: barbatii cumpara puternic daca vad femei frumoase pe coperta. Femeile nu fac nici pe departe la fel cand vad barbati frumosi pe coperta. Deci, mai multa atentie pe femei, ca-s interesante.

  Nu e misoginism, nu e discriminare sexuala in ceea ce povestesti tu. E “marketing si vanzari”.

  Parte din mandria mea de a fi barbat e ca imi trebuiesc atat de putine lucruri pentru momente de fericire superficiala. Viata e mai frumoasa asa.

 3. Elena Pribeagu says:

  Buna Andrei :). Ma bucur sa vad un barbat comentand sincer acest articol.
  In primul rand, tin sa fac o precizare. Articolul meu nu a pornit de la ceea ce vad la televizor, ci de la ceea ce vad si aud in jurul meu tot timpul. Sunt de acord cu tine ca ce tine de expunerea mediatica este “marketing”, dar opiniile rautacioase din jurul meu, nu.
  Nu se intampla doar la televizor ca o tanara atragatoare, de 20 de ani sa umble cu un barbat bogat, de 50 de ani. Nu cred ca as vrea sa aud toate gandurile “binevoitorilor”.
  Referitor la faptul ca multi barbati bogati “nu se sparg in figuri”, sa zicem ca si aici am o opinie diferita de a ta :).

  Multi dintre barbatii bogati isi aleg o partenera foarte frumoasa, ca cea pe care toti o aratam cu degetul, si pentru ca ii ofera un alfel de statut in societate. Unul pe care nici macar banii nu i-l pot oferi. Sunt sigura ca ti-a fost dat macar o data sa vezi un asftel de barbat, alaturi de o astfel de femeie si ai putut observa felul in care este privit, admirat si modalitatea orgolioasa in care se prezinta. Acum sincer, chiar crezi ca nu are niciun fel de motiv egoist sau superficial? Sau doar aspectul financiar intra in aceasta categorie?

 4. Andrei says:

  Hai sa zicem ca multi barbati bogati isi aleg o partenera tanara si frumoasa fiindca pot. Respectiva trage la bani si e alegerea ei.

  Mesajul meu principal este ca ceea ce abordezi tu nu are prea mult de-a face cu discriminarea. Un barbat va vrea oricand, la orice varsta sa aiba o femeie frumoasa la discretie, daca se poate alta in fiecare zi. Si nu tine neaparat de afisat, ar prefera s-o aiba si doar privat 🙂 Daca o poti afisa, cu atat mai bine.

  Si daca eu as avea 50 de ani inseamna ca nu ar trebui sa am voie sa umblu cu femei tinere ? Iarasi, problema aici nu e barbatul, femeia e cea care e moralmente mai jos in situatia de fata pentru ca se cam vinde.

  Gandeste-te la o femeie care se face frumoasa cu eforturi considerabile – “ai putut observa felul in care este privit(a), admirat(a) si modalitatea orgolioasa in care se prezinta. Acum sincer, chiar crezi ca nu are niciun fel de motiv egoist sau superficial?”

  E ca si cu hainele scumpe cumparate sa faca un statement. Unii oameni prefera sa faca asta … tine de educatie, principii, de scopul in viata, etc.

  Iar opiniile rautacioase sunt o realitate care vor muri odata cu penultimul om cred. Sincer, mai bine investim timp in a salva balenele decat sa ne punem problema asta prea mult. Ce poate un om sa faca e sa-si educe copii, anturajul, si asa poate se schimba ceva.

  In final, daca consideri ca barbatii aia de 50 de ani ar trebui sa lase femeile frumoase pentru aia mai tineri, o sa fiu de acord cu tine pana la 50 de ani !

  Si inca ceva, consider un avantaj ca barbatii sunt superficiali in privinta femeilor de ocazie, a chestiilor care se cumpara cu bani. Am impresia ca femeile (generalizez voit) nu sunt suficient superficiale in privinta hainelor, a “machiajelor”, a “briz-brizurilor” – si asta ma sperie.