2016 – reloaded!
January 8, 2016
ambuteiaj
Ce faci când e ambuteiaj?
January 12, 2016

Farmecul jocurilor de societate

Cam de un an am descoperit minunata lume a jocurilor de societate (board games) și a devenit una dintre activitățile prefarate de week-end, în întâlnirile cu prietenii.

Există o varietate de astfel de jocuri, foarte distractive (și) pentru ”oamenii mari”. Din punctul meu de vedere, sunt mai distractive decat cele video și, mai ales, au marele avantaj de a aduce oamenii împreuna. E un pretext de socializare old-fashioned, să-i zicem. Nu am încercat încă toate jocurile, însă am un mic teanc și abia aștept să încerc și alte jocuri.

Sunt jocuri de strategie (Catan, Diplomacy, Carcassone), de creativitate (Dixit) sau jocuri amuzante (Activity, Saboteur). Se pot juca acasa sau în oraș, chiar și la muncă, nu sunt costisitoare și readuc bucuria jocului din copilărie. Și să nu uităm că majoritatea jocurilor sunt potrivite și pentru copii. Există comunități de jucători care, deși nu se cunosc între ei, se întâlnesc pentru a juca, context în care se pot lega noi prietenii. Se fac și evenimete anuale pentru pasionați, în cadrul cărora au loc diverse concursuri.

De găsit, le gasiți atât pe internet, cât și în marile magazine (o parte). Dacă vreți să le încercați înainte să le achiziționați sau vreți să știți mai multe despre un anumit joc, în Iași există locul perfect. Se numește Lexshop și se află în Păcurari, aproape de Moara de Foc. Acolo veți găsi oameni pasionați și sute de jocuri. În București sunt mai multe astfel de locuri, inclusiv ceainării în care se pot juca gratuit.

Așadar, pasionaților de joc și joacă le recomand să încerce aceste jocuri, să se deconecteze, să scoată ochii din calculator/televizor și să se întâlnească cu prietenii la o porție zdravănă de râs și voie bună.

Foto: ce-jucam.ro

Share

Comments are closed.