Sherlock Holmes, cel mai perspicace detectiv
February 15, 2012
Nu mă schimb!
February 16, 2012

Fără vânătăi

S-a întâmplat vreodată să fiţi lovite fără implicarea unei atingeri fizice?  V-aţi simţit umilită, denigrată, hărţuită sau ameninţată de partener sau chiar de fostul partener? Dacă răspunsul este afirmativ înseamnă că aţi fost expuse (sau sunteţi) la ceea ce psihologii numesc violenţa psihică.

Violenţa psihică nu produce urme, vânătăi sau alte semne vizibile. Este greu de identificat şi de cele mai multe ori poate avea repercursiuni grave asupra victimei. Aceasta îşi pierde încrederea în sine şi se izolează.

De cele mai multe ori acceptăm violenţa psihică pentru că ne este foarte greu să o admitem. Ne este greu să admitem că o persoană care se presupune că ar trebui să ne iubească, să ne protejeze, ne înjoseşte, ne denigrează sau uzeză alte mijloace prin care ajungi să te simţi neputincioasă, cu self-esteem sub limita admisa.

Filmul belgian “FRED et marie” este unul asupra căruia ar trebui să reflectăm.

[vimeo]http://vimeo.com/33731191 [/vimeo]

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.