Movie 43 – comedia la care nu am râs deloc
May 9, 2013
Ce înseamnă Paştele?
May 9, 2013

Fără perdele ude, vă rog!

E sezonul. E sezonul în care vechiul iese și noul intră. Se cheamă primăvară și, cu toate că ochii n-au înregistrat-o anul acesta, creierul pavlovian a intrat pe pilot automat și a inițiat toate ritualurile obișnuite. Printre care se numără, evident, curățenia.

Nici nu vă puteți imagina cât de bucuroasă am fost când m-am mutat de la ai mei și am scăpat de perdele. Știți ce grea este o perdea de Pașcani…udă? Vai. În fiecare an făceam febră musculară la bicepși de la atâta amar de ridicat și la corzi vocale de la atâtea sudalme împărțite pe perdele acelea draconice. Sau pe covoare. Știați că acum există aspiratoare și firme specializate care curăță covoarele? Pentru că ai mei încă nu au aflat. Dar eu nu mai stau acolo. Eu stau aici, la mine, în căsuca mea complet automatizată.

Chiar și așa. Să cureți o casă din tavan până în podea este cel puțin dificil. Chiar dacă am doar un covor și nici o perdea tot a fost interesant să dau cu aspiratorul, cu mopul, cu laveta, cu buretele, cu ziarul. Și mereu ajung să mă mir cum de tot există cel puțin un colț de casă cu pânză de păianjen? Și mereu mă întreb, la cum arată pânza aia, lungă, dezorganizată, vai de capul ei, oare ce păianjen fără o doagă a putut să o creeze.

N-o să vă mint. Curățenia mă scoate din minți. Trebuie să fac pauze, să ascult muzică, să dansez cu coada de aspirator în mână, să fumez, să vorbesc cu cineva. De ar fi primăvara sezonul bătutului cuielor ar fi perfect. Dar nu-i. E sezonul curățeniei. Of.

Sursa foto: colectie personala

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.