Tartă Oreo
October 12, 2014
Ce se deschide cu adevărat într-o relație deschisă?
October 14, 2014

Fapte, nu like-uri!

Cu toții avem opinii pe care știm să le argumentăm, tuturor ne plac anumite persoane și ne displac altele și, mai ales, cu toții scriem despre toate aceste lucruri pe Facebook sau pe alte rețele de socializare, după caz. Acum că se apropie alegerile, cu toții urmărim într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin, dezbaterile politice care ne invadează și pe rețelele de socializare.

Ne manifestăm dând like-uri persoanelor care au postat gânduri similare cu ale noastre, simpatizăm un candidat sau altul, cu o anumită viziune politică și ne manifestăm ca atare, cel mai mult pe bloguri și pe Facebook. Comentăm, dăm like-uri, contribuim, ne facem vizibile opiniile, trăirile și speranțele pe care le avem pentru viitorul țării acesteia. Este foarte bine că avem libertatea să facem asta și că o facem, dar dacă aceste comentarii rămân doar în spațiul virtual fără a fi traduse în viața reală, atunci toate acestea nu își mai au rostul.

Nu sunt vreun model de urmat și nici nu îmi permit să dau sfaturi, aleg însă să vă povestesc de ce țin eu cu încăpățânare să-mi susțin opiniile pe rețelele sociale, dar și să le pun în practică atunci când e cazul. Astăzi voi împărtăși cu voi motivele pentru care eu, personal, aleg să merg la vot pe 2 noiembrie (Andreea are argumente solide în privința asta, aici).

1. Am dreptul să-mi manifest părerea într-un cadru special amenajat pentru asta și mă voi folosi din plin de acest drept.

2. Vreau să pot spune că am făcut tot ce îmi stătea mie în putere să fac, chiar dacă, la final, rezultatul mă va mulțumi sau nu.  Dacă nu merg la vot, atunci cu ce drept pot denunța diversele nedreptăți pe care cei ajunși sus le vor comite?

3. Vreau o schimbare pentru țara asta, iar schimbarea pornește de la noi, oamenii simpli, oamenii care au dreptul să aleagă. Voi încerca să-mi conving toți prietenii și cunoscuții să mi se alăture în acest demers. Nu îmi pasă ce viziune politică au ei sau ce candidat preferă, dar îmi pasă dacă aleg sau nu  să meargă la vot.

4. Nu vreau să aleagă alții pentru mine.

5. Vreau să aleg ceea ce cred eu că este mai bine pentru țara mea, chiar dacă, aparent, un vot nu contează.

6. S-a murit în ’89 pentru ca noi să avem drepturile de care mulți din generația mea își bat joc. Eu nu vreau să iau în derâdere moartea acelor oameni care-și doreau libertate și pentru colțul acesta de lume.

7. Dacă sufragetele din trecut au militat și s-au luptat atât de mult pentru ca femeile să poată merge la vot, eu, ca femeie, nu vreau să le trădez și vreau să mă folosesc de acest drept pe care ele l-au câștigat pentru mine.

8. Nu mi se pară normală și nu este justificată apatia politică a oamenilor tineri, mai ales că generațiile tinere sunt direct interesate de o schimbare în bine, de modernizare în toate domeniile, de evoluție.

9. Vreau să pot rămâne în țara mea și să-mi pot împlini visurile chiar aici, aproape de familie și prieteni.

10. Vreau să pot spune că am făcut tot posibilul să pot oferi copilului meu tot ce este mai bun, chiar înainte de a se naște (nu sunt însărcinată, însă mă gândesc serios la viitorul pe care copilul meu l-ar putea avea în România).

Cam atât despre motivele care mă împing pe 2 noiembrie, fie ploaie, fie vânt, să ies din casă și să merg la vot. Fiecare dintre noi este mânat de alte gânduri, însă nu uitați că un vot în plus sau în minus poate decide cine ne conduce în următorii cinci ani.

Foto: progressmichigan.org

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.