Pentru cine trăim?
February 8, 2014
Cum te învață ouăle Kinder ce-i aprecierea
February 8, 2014

Facebook pentru sfinți, morți sau servicii funerare complete

Mărturisesc că prima oară când am văzut o cerere de prietenie de la o mănăstire pe facebook, m-a strâns în spate. Mă tot gândeam și n-am reușit să îmi răspund nici până acum, de ce ar trebui să fiu prietenă cu o mănăstire. Uitându-mă însă în lista respectivei instituții de stat, observași însă cu stupoare că-s mulți, Doamne, cei care au loc în grădina ta. Cel puțin vreo 180 de prieteni în curtea mănăstirii, proțăpită frumușel, fix pe monitorul meu.

Acum, să vă spun drept, sunt sigură că vor exista ceva guri bisericoase, stropite cu aghiazmă și busuioc, zilnic dimineața înainte de spălare, care mă vor blagoslovi pentru cutezanța de care dau dovadă, mirându-mă, zic eu pe bună dreptate, de prezența acestor lăcașe mistice pe un site de socializare.

Vor spune probabil, că unde-s oameni, trebuie să fie și-o biserică. Și vor avea dreptate, pentru că dacă scoatem nasul din monitor, vom observa că și în real life, unde-s doi oameni există și-o biserică pentru ei. Dar aceasta este desigur, o altă poveste.

Cutreierând netul în lung și-n lat, dădui și de câteva case de servicii funerare, și din târgul nostru și din alte târguri, unele cu conturi serioase de facebook, cu fani și tot tacâmul, altele pășind mai timide în mediul online, share-uind citate despre viața de apoi și bucuria întâlnirii cu sfinții.

Așa că, vă propun un mic exercițiu de imaginație: cum ar trebui să sune promovarea unor astfel de servicii pe facebook, și care ar fi planul de acțiune în social media al unei mănăstiri?! Dar al unei case de servicii funerare?! Mmmm, lets get wild! :D.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.