Internetul – ocupația zilnică a … copiilor
February 11, 2011
Azi cânt la chitară
February 11, 2011

Extraordinary measures

„Don’t hope for a miracle. Make one.” este subtitlul peliculei Extraordinary measures, care rezumă ideea centrală a acestui film inspirat din fapte reale, ce ne oferă o adevărată lecție de viață și devotament.

Megan și Patrick, mezinii familiei Crowley, au fost diagnosticați cu o maladie genetică rară, în fața căreia medicina modernă pare să nu poată întrezări nici o soluție salvatoare. Boala Pompe este o afecţiune musculară rară, progresivă, care determină slăbirea treptată a musculaturii, inclusiv insuficiență respiratorie și cardimiopatie (http://www.boalagaucher.ro/boala_pompe.html).

John Crowley, un om de afaceri de succes, renunță la cariera sa promițătoare atunci când, în timpul documentării sale temeinice despre boala care amenința viața copiilor săi, află de doctorul Robert Stonehill, care elaborase de-a lungul anilor o teorie cu privire la un leac miraculous pentru această maladie.

Animați de speranțe diferite, Crowley de dorința de a-și salva copiii, iar Stonehill de cea de a-și dovedi teoriile, cei doi pornesc pe un drum anevoios, presărat cu numeroase obstacole financiare și morale, care îi pun de multe ori în situații-limită.

Pelicula îi aduce împreună pe marele ecran pe Brandon Fraser (John Crowley), Harrison Ford (Dr. Robert Stonehill) și Keri Russel (Aileen Crowley), în niște ipostaze nemaîntâlnite.

Din ce am citit ulterior despre acest film, am înțeles că firul acțiunii a fost bazat pe un articol apărut în Wall Street Journal despre John Crowley, un bărbat care a sfidat convenționalul și a riscat viitorul familiei sale pentru a putea găsi un tratament care ar putea să le salveze viața copiilor săi bolnavi de această maladie incurabilă. Mai multe detalii despre povestea familiei Crowley puteți citi aici http://extraordinarymeasuresthemovie.com/#/johncrowley.

Aparte de faptul că filmul este o dramă de familie, Extraordinary measures ne prezintă totodată și cât de complicată este lumea cercetării medicale, care uneori pune mai presus de etica și deontologia profesională interesele materiale, în detrimentul unei idei revoluționare care ar putea salva milioane de vieți.

Vizionare cu răsfăț!

Sursă foto

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.