De vizionat în doi
April 25, 2013
Fuga de orbire
April 25, 2013

Ex-a în preajma ex-ului

Din ciclul „Eu nu sunt astfel și sper să nu fiu niciodată astfel”, astăzi vă sumarizez „Ex-a în preajma ex-ului”.

Contextul: cel mai popular pub din oraș
Personajele principale: ex-a și ex-ul
Personajele secundare: cele 3 prietene ale ex-ei și cei 5 prieteni (2 fete, 3 băieți) ai ex-ului
Spectatori: eu și mulți alții, însă doar eu foarte atentă la „firul narativ”

Ex-a și ex-ul sunt despărțiți de aproximativ 10 zile. Motivul? Tipicul el nu o înțelege pe ea și ea nu-l înțelege pe el. Au pus punct unei relații de 2 ani fără resentimente (chipurile), fără zile cu înghețată și lacrimi (chipurile), fără răzbunări puerile de genul ex-ul își dă întâlnire, imediat după despărțire, taman cu tipa pe care ex-a nu o place.

Și iată-i față-n față. Nu se privesc și, nicidecum, nu-și vorbesc. Ea se așează între prietenele ei, el o urmărește printre prietenii săi. Nimic nelalocul lui până-n momentul în care ea afișează STAREA DE BINE. Râde zgomotos, gesticulează exagerat, stinge țigară după țigară (cu toate că, de regulă, nu fumează), salută (din poziție șezând) pe toți cei/cele care se află la 2-3 mese distanță de ea. Încearcă un flirt cu chelnerul (stupid!), merge la bar pentru băutura comandată (de ce?) și, tot timpul, râde zgomotos. Repet: râde zgomotos.

Ex-ul mimează rolul „sunt băiat, deci nu-mi pasă”. Poate dacă nu s-ar uita constant la telefon și poate dacă nu ar căuta-o cu privirea…ar fi credibil. Ex-a, în continuare, ține cu tot dinadinsul să demonstreze că se simte foarte bine. Desigur, prietenele ex-ei întrețin starea de bine. Și, desigur, prietenii ex-ului mimează aceeași nepăsare.

Încetez cu indiscreția și-mi văd de-al meu cappuccino. Cel puțin, asta încerc, doar că-mi trec prin minte alte asemenea întâmplări cu aceeși concluzie: ex-a, întotdeauna, este cea al cărei comportament este penibil.

De ce, vă-ntreb?!

Sursă foto: relationshipmatters.files.wordpress.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.