Salata de luni după-amiază
September 13, 2010
Mă încălzesc cu o ciocolată caldă!
September 13, 2010

Eu şi el … despărţiţi!

A trecut atât de mult timp de când încerc să scriu acest articol încât nu îmi vine să cred că în sfârşit îl văd aşezat pe hârtie sau mai bine spus în format Word. De ce a durat atât de mult? Pentru că de cele mai multe ori scriu cu mare uşurinţă depre ceea ce îmi place şi mai greu despre experienţe neplăcute, deşi poate de la cele din urmă am mai multe de învăţat. Pe de altă parte e un subiect destul de delicat, desper care nu vorbim cu uşurinţă.

Ei bine, recent am schimbat statusul din „In a relationship” în „Single”! Asta ca să fiu aşa în trend şi să nu spun pe româneşte că … m-am despărţit de prietenul meu! Singură cucu mi-am spus că totul e ok, că nu sufăr şi ce roz e situaţia, am anunţat toţi prietenii comuni şi necomuni de hotărârea luată şi mi-am spus în sinea mea că viaţa merge mai departe! Şi tot eu am ajuns la concluzia că lucrurile nu stau chiar aşa … chiar dacă a fost o hotărâre de comun acord şi chiar dacă ştiam amândoi că e mai bine aşa … a fost mult mai greu decât am crezut. Mereu îmi venea în gând „un noi”, un „eu şi el”, un „te iubesc” deşi îmi asiguram pritenele şi pritenii, pregatiţi să sară în ajutor cu şerveţele, că nu am nici o problemă şi am trecut peste moment!

Pentru că totuşi iureşul amintirilor trebuia oprit am pus la punct un plan de reabilitare a stării mele post despărţire! Aşa s-a născut lista cu „to do după despărţire”, listă ce pentru mine a fucţionat. Le-am scris sub formă de sfaturi pentru că exact sub forma asta mi le repetam mie însămi, nu că mi-aş fi propus să dau sfaturi cuiva care se află poate în aceiaşi situaţie:

Vorbeşte despre despărţire! Chiar dacă e greu şi crezi că mai mult te face să te gandeşti la el, e mai bine să vorbeşti cu prietenele sau oricine altcineva despre faptul că te-ai despărţit. Nu nega că ai nevoie de asta şi nu îndepărta pe cei ce vor să îţi fie alături!

Evită să fii singură! Nu ajută cu nimic să te închizi în casă şi să plângi iubirea apusă! Ieşi cât mai des, cu orice ocazie, înconjoară-te de prieteni care te vor face să nu te mai gândeşti la faptul că abia te-ai despărţit!

Fă mai des ceea ce îţi place! Ai timp acum de carieră, de hobby-uri, răsfaţă-te, e mai bine să îţi ocupi timpul cu orice te face să nu te mai gândeşti la „noi”, pune accent acum mai mult pe tine!

Nu trebuie să pari disperată! Dacă a începe o nouă relaţie ajută să treci peste cea încheiată recent, nu fi dispetrată în a găsi un prieten, acest lucru este vizibil şi nu se mai apropie nimeni de tine!

Asumă-ţi ceea ce faci şi ceea ce ai făcut! Nu are rost să te macini cu întrebări despre cine a iubit mai mult, cine a pus mai mult suflet în relaţie sau cine suferă mai mult după despărţire. Important e să înveţi din relaţia încheiată, nu te compătimi, nu căuta vinovaţi, nu mai contează!

Vorbeşte cu el! Şi totuşi dacă mai ai întrebări despre „noi” vorbeşte cu fostul tău prieten sincer şi deschis, asta ajută să te simţi mai bine şi să ştii că toate socotelile sunt încheiate şi cu adevărat poţi fi doar amică cu el!

Share

16 Comments

 1. […] Eu şi el … despărţiţi! Mon Sep 13, 2010 5:00 am A trecut atât de mult timp de când încerc să scriu acest articol încât nu îmi vine să cred că în sfârşit îl văd aşezat pe hârtie sau mai bine spus în format Word. De ce a durat atât de mult? Pentru că de cele mai multe ori scriu cu mare uşurinţă depre ceea ce […] […]

 2. stelele*care*cad*nu*pier says:

  ca sa fiu in tandem cu tine’stelele care cad nu pier se duc pe un… alt cer’..mummmyyy esti o bunoacaaaaa ce ai scris e perfect adevarat ..m-am despartit eu intai sau tu?iti zic eu bine ai venit in club sau tu?:))nu mai stiu:pmedicamentul meu probabil se cheama DENNY si PRIETENII-brand inregistrast:*pupici abia astept sa ne revedem…mi-am facut tatuaj:))

 3. Alexandra Marian says:

  Nu mai conteaza cine zice “bine ai venit in club”, cert e ca suntem in acelasi club si trebuie sa vedem cum facem sa ne simtim bine si in acesta calitate. Tatuajul primul semn de libertate nu? Asa e, stelele care cad nu pier, pana la urma nu e o tragedie, daca stim sa pretuim momentele frumoase si sa invatam din ceea ce traim ;). Multumesc mult si te astept cu drag la Iasi!

 4. lu says:

  Auzi la cea mică!!!!!!!!! Tatuaj………
  Alexuţa urmează toamna marilor împliniri, cu sau fără tatuaj, vei duce la sfârşit amintirea dureroasa a celui care a fost EL şi vei porni în căutarea lui Victor :P.
  PS: mai devreme sau mai târziu toate ajungem să îl căutăm pe Victor:D.

 5. Andreea Marc says:

  Fetelor, cine e Victor? 😀

 6. Alexandra Marian says:

  Da, toamna se numara bobocii:)…cum am putut sa uit de Victor!Ai dreptate, el e salvarea noastra….Ei bine Victor e un iubit imaginar, iubitul pe care si-l doreste fiecare dintre noi, cel care ne aduce flori de ziua nostra, care ne face surprize placute cand ne asteptam cel mai putin, cel care ne sprijina in ceea ce facem la servici, care nu se supara daca il rogi sa te ajute in bucatarie…e intr-un fel jumatatea unei femeie belva.

 7. Andreea Marc says:

  Ahaa … deci așa îl cheamă pe al vostru :p Of, imaginarul ăsta …

 8. Elena Pribeagu says:

  De Victor nu ne despartim! Niciodata! 🙂
  Asteptam si un sfat legat de cantitatea si felul inghetatei pe care o mancam dupa 😀

 9. Etienne says:

  Victor e plecat cu Mircea in concediu! :))) ce belea sunteti cu prietenul imaginar…

  Mia bine faceti o chestie gen “reminder” pentru baieti pe nume :Victor:, si atunci o sa fie si altceva decat “imaginar”.

  Sau sa le puneti pe telefon reminder cu diferite evenimente. Gen 8 martie “cumpara flori prietenei”.

  P.S. alexandra spor la gasit un “Victor” perfect.

 10. Eu una l-am gasit, si chiar Victor il si cheama…sunt cea mai norocoasa!

 11. Andreea Marc says:

  :)) Bună faza cu Victor

  Eu aveam în liceu o profesoară de latină care ne spunea mereu să ne găsim un Felix pentru că fericirea este asigurată în acest caz :)) (felix = fericire, pentru cine nu știe latină)

  Acum se pare că se numește Mr. Big :p

 12. Alexandra Marian says:

  Etienne, deci tu esti vinovat daca Victor uita sa imi aduca flori…sigur Mircea ii baga in cap numai prostii!
  Ce fain ca Victor a trecut bariera imaginarului si e cat se poate de real pt Andreea. Concluzia mea e ca ceva e cu numele asta…e clar ca trebuie sa cautam un Victor real!

 13. Etienne says:

  eu raspund numai de actiunile mele nu si pentru ce face prietenul meu imaginar… oricum “Mircea” nu prea le are cu florile, deci ar putea fi tras la raspundere.
  Propun sa i se taie capul. :))

 14. Ei..sa nu fim chiar atat de drastici sa imi mai dam o sansa si sa il achitam daca da dovada de buna purtare!

 15. LucicX says:

  Foarte corect partea cu

  nu trebuie sa pari disperata

  . Sunt de parere ca in momentul in care incepi sa iesi cu cineva dupa ce abia ai pus punct unei relatii, e mai bine sa nu vorbesti despre ceea ce a fost. Cel putin nu in primele zile. Daca facem asta cel mai probabil persoana de langa noi (sau din fata noastra) o sa aiba impresia de “vrea doar sa ma foloseasca”.

  si in final, inchei comentariul urandu-ti mult succes in gasirea lu’ Victor, Felix, Mircea sau oricum altcumva l-ar chema (desi ma indoiesc ca o sa ai nevoie de asta :D)

 16. :)) Multumesc Lucian. Mereu avem nevoie de putin noroc si succes…Sunt de acord ca partea cu “vrea doar sa ma foloseasca” e foarte delicata! Cu tact poti sa nu lasi acesta impresie si nici sa simti ca intri intr-o relatie doar pentru asta.