Astăzi merg cu metroul
November 9, 2011
Îmi place la master!
November 9, 2011

Eu nu sunt o persoană prea..religioasă

Cred în Dumnezeu. Întotdeauna mă închin înainte de culcare şi tot timpul îmi fac cruce când plec de acasă. La Biserică merg o dată la câteva luni şi evit să merg la cele de cartier unde doamnele în vârstă se adună să bârfească felul cum îmi fac eu cruce sau că stau doar 30 de minute la slujbă. Aprind tot timpul câte două-trei lumânări, şi uneori mai fac şi un pomelnic.

Nu ştiu decât principalele Sărbători religioase, iar de parabole şi întâmplări din Biblie nu poate fi vorba. Am citit doar Apocalipsa, şi asta când aveam 14 ani. Pentru mine, aceste evenimente şi experienţe mă fac să cred că nu sunt o persoană prea religioasă. Nu am oroare de religie sau de Biserică, însă mă enervează falsitatea oamenilor în vârstă care stau la toată slujba, însă mai mult bârfesc sau şuşotesc. Plus că, probabil nici nu au pus piciorul într-o Biserică de acum 30 de ani de când s-au căsătorit, însă de căiesc acum la bătrâneţe în speranţa că Dumnezeu o să le prelungească viaţa şi o să le rezerve un loc în Rai.

Nu îmi place nici faptul că Biserica şi religia au devenit mai mult afaceri, că preoţii au maşini şi case cumpărate din banii enoriaşilor şi că lasă Bisericile în construcţie timp de ani întregi. Mă îndoiesc că Dumnezeu este de acord cu faptul că preoţii profită de credincioşi, aşa că înnebunesc atunci când văd că aceştia ne fac nouă teorie că nu donăm bani sau că nu venim suficient de des la Biserică.

Voi sunteţi persoane religioase?

Sursa foto: quranreading.com

Share

3 Comments

 1. Carmen Gherca says:

  Lucrurile stau diferit in biserica catolica. Eu am ambele experiente si totul se desfasoara altfel. In niciun caz nu ai sa auzi intr-o biserica catolica vorbindu-se ci doar lume care se roaga si canta.

 2. Teo Grigorie says:

  Cred ca legatura noastra cu Dumnezeu nu se numara in “iesiri” la biserica. Daca tu ai o legatura cu El in felul tau, cred ca asta conteaza cel mai mult.

 3. Lori Ciofu says:

  Eu cred in acea entitate suprema, fie El Dumnezeu, Alah sau Iehova, dar nu in Biserica. Biserica este o institutie ca oricare alta, extrem de politizata la noi in tara, si al carei scop este de a avea profituri mari pentru a-si mentine puterea sociala, politica si economica pe care o are deja.
  Nu stiu in ce religie m-am incadra cu credinta mea, dar nici nu imi bat capul sa ma incadrez undeva. Ce, nu se poate credinta fara religie? Nu as putea fi doar credincios, fara sa fiu religios?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.