Prieteni de conjunctură
June 15, 2011
Îmi place să fac sport!
June 15, 2011

Eşti sau nu bărbat?

Ea: ţi-am spus că diseară nu te duci nicăieri!

El: bine draga mea.

Ea: şi apropo, nu cumpărăm maşina aia. Mie nu îmi place şi facem cum vreau eu.

El: bine, vom căuta alta.

Şi dialogul între cei doi continuă aşa de câţiva ani. Vorbesc aici de cuplurile în care bărbatul „se lasă condus” de femeie ca un papiţoi şi nu are nici un cuvânt de spus. Vorbesc aici de femeile care îşi iau rolul prea în serios, care îşi controlează bărbaţii permanent şi care fac ce vreau din cel de lângă ele.

Din nefericire, văd tot mai multe cupluri în jurul meu în care el se comportă ca un căţeluş şi face tot ce spune ea, de frică probabil că nu v-a găsi pe altcineva. Părerea mea: „bărbaţii” aceştia şi-au pus de mult bunurile la păstrare, sau mai sigur nu le-au avut niciodată.

Îmi respect iubitul ca bărbat, şi el mă respectă ca femeie. Fiecare are rolul său bine definit în relaţia noastră, şi încercăm să păstrăm lucrurile pe linia de plutire tot timpul. Suntem orgolioşi şi nici unul din noi nu suportă să primească ordine sau să fie conduşi de celălalt. Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a-l conduce pe bărbatul de lângă mine, pentru că nu m-ar face să mă simt bine în pielea mea, ci doar dezgustată.

Încerc să evit pe cât posibil cuplurile de acest fel pentru că mă fac să mă simt nervoasă, dar şi tristă. Nervoasă, pentru că el nu este în stare să spună nimic şi tristă pentru că ea are o mare satisfacţie când face acest lucru, mai ales în public.

Voi ce părere aveţi despre cuplurile de acest fel?

Sursă foto: carbon14.ro

Share

12 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Doar ca nu imi plac.

 2. Amalia says:

  Nu mi se pare corect sa te porti asa cu cel de langa tine.

 3. Irina says:

  Nu imi plac si n-am sa inteleg niciodata de ce sunt unele femei atat de “autoritare” cu barbatii lor. Dar n-am sa-i inteleg nici pe barbati ca suporta asa ceva…

 4. Teo Grigorie says:

  Pai si cand femeia se comporta asa cu barbatul, se mai intreaba de ce el isi inchide telefonul cand scapa cu baietii in oras 😀

 5. Ema says:

  Unde sunt barbatii de alta data? O fi din cauza ca nu se mai face armata?

 6. Angelica says:

  Nu știu despre voi fetelor, dar eu am fost învațată să-mi respect bărbatul și să nu ies de sub cuvântul lui. Tatăl meu mereu mă lua cu el în grajd și mă învăța unu-două lucruri despre respect și supunere. “Bărbatul e ființa superioară și cu cât voi, femeile, învățati asta mai repede, cu atât mai bine”.. mare dreptate avea cand spunea asta. Când tata scotea cureaua eu, mama si surorile mele taceam și ne întorceam în bucătărie. Fără discuție.
  Ce m-a învățat tatal meu (Dumnezeu sa-l ierte) am aplicat și în relația cu iubitul meu. Nimic nu leagă mai bine un cuplu ca un sandwich cald si un vagin mereu deschis. Ascultați la mine, fetelor.

 7. Ines Prodan says:

  @Angelica: O, Doamne…

 8. Maxu' says:

  Stie Angelica, uite ce bine le zice 🙂

 9. nu stiu de ce ma asteptam la un articol care sa deschida o revolutie: emanciparea femeilor and so on.

  nu pot sa spun decat ca sunt de acord cu tot ce s-a spus si fara comentariul Angelei parca erau putin incomplete lucrurile 🙂

  totusi, un barbat tine cont de parerile femeii de langa el si dreptul de veto trebuie folosit rar altfel se ajunge in extrema cealalta.
  am ramas fara cuvinte…

 10. Mircea Solcanu says:

  Sunt!

 11. Dwight Schrute says:

  Unii băieţi mai aplică tactica “zici ca ea şi faci ca tine”. Nu ştiu cum e mai bine, dar mie jocul ăsta de-a femeia şi de-a bărbatul mă amuză. Trebuie să recurgi uneori la stereotipuri, fie şi doar în glumă.

 12. ioana says:

  Femeile sunt puternice, intradevar, chiar daca unele ajung mai greu la concluzia asta, insa trebuie sa se lase ocrotite, sa se simta protejate de barbatul de langa ele, iar ele la randul lor trebuie sa fie alaturi de el ori de cate ori este nevoie, cu caldura, calm si multa dragoste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.