Pancakes
November 12, 2010
Choco Fest … din nou
November 12, 2010

Eat. Pray. Love – un film de nota 10

Acum doi ani țineam în mână o carte care m-a ținut cu sufletul la gură pe toată perioada citirii ei – Mănâncă. Roagă-te. Iubește de Elizabeth Gilbert. Am aflat pentru prima dată de carte în emisiunea lui Oprah în care era invitată autoarea și în care povestea într-un mod fascinant toată viața ei.

Am cumpărat imediat cartea și am citit-o pe nerăsuflate. Acum, când a apărut și filmul (pe care l-am văzut la Bacău pentru că Cinema City Iași nu a avut bunăvoința să-l cumpere) mi-am zis că trebuie neapărat să îl văd. Nu credeam că va fi chiar cine știe ce și al fi băgat mâna în foc că, așa cum se întâmplă întotdeauna, cartea e mult mai bună ca filmul.

Mare mi-a fost mirarea când mi-am dat seama că filmul este exact ca în carte și tot ce mi-am imaginat eu atunci când am citit cartea se îndeplinește în film.

Am râs, am plâns, m-am bucurat, m-am întristat, m-am înduioșat, m-am energizat … și toate astea de la un film. Cred că este exact genul de film de la care ieși cu o lecție Belva: răsfață-te și fă ceva pentru tine!

După o căsnicie care nu o împlinea, Liz se hotărăște să divorțeze și să plece pentru un an în lume. Așa că începe cu fascinanta Italie unde se înfruptă din toate bunătățurile italiene și învață, alături de noii ei prieteni, să îndrăznească să își trăiască din plin viața.

Urmează India unde învață să mediteze și să își găsească echilibrul interior. Totodată, descoperă strania modalitate de căsătorie de acolo și își deschide sufletul pentru a învăța din experiențele celor din jur.

Călătoria se termină în fromosul Bali, un loc exotic perfect pentru a te îndrăgosti și pentru a te simți în al nouălea cer.

Pentru un răsfăț total: citește cartea și apoi uită-te la film. It’s magic, baby!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mjay5vgIwt4[/youtube]

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

9 Comments

 1. […] Eat. Pray. Love – un film de nota 10 Fri Nov 12, 2010 0:04 am Acum doi ani țineam în mână o carte care m-a ținut cu sufletul la gură pe toată perioada citirii ei – Mănâncă. Roagă-te. Iubește de Elizabeth Gilbert. Am aflat pentru prima dată de carte în emisiunea lui Oprah în care era invitată autoarea și în care povestea într-un mod fascinant toată viața ei. Am cumpărat […] […]

 2. Paul says:

  E mai buna cartea! Clar!

 3. Irina says:

  Abia astept sa ma uit la film. Cu siguranta week-end-ul asta 😀

 4. Teo says:

  A fost frumos filmul dar parca tot cartea mi-a ramas la suflet. Probabil si pentru ca in film s-au sarit anumite secvente din carte care pe mine m-au impresionat.

 5. Georgiana says:

  Nu am vazut filmul, dar cu siguranta acest lucru se va intampla cat de curand! Cu toate acestea, cu siguranta filmul nu va putea transmite nici pe jumatate ceea ce transmit randurile lui Elizabeth Gilbert! Povestea e absolut fascinanta, mai ales cand e rupta din realitate!

 6. Irina Flore says:

  la fel si mie mi-a placut cartea mai mult, dar si ecranizarea a fost buna. mai ales ca au ales-o pe Julia Roberts sa joace in filmul asta. Mi se pare ca se potrivea destul de bine rolului. 😀

 7. Alexa says:

  Is there anything wrong with me if I didn’t like it? Mi s-a parut o poveste gen facatura, care contine toate chestiile naspa ce i se pot intampla unei femei… niste clisee de doi bani, greu digerabile.

  I just didn’t like it. Toate femeile pe care le cunosc sunt innebunite dupa carte/film…

 8. Andreea Marc says:

  @Alexa – Nu, nu e nimic în neregulă cu tine. I se poate întâmpla oricui să nu fie fanul unui film sau unei cărți care a cucerit poate aproape pe toată lumea. Pur și simplu nu te regăsești în poveste și nu ai găsit nici o părte atractivă. E absolut normal 🙂

  Și eu m-am simțit așa la Avatar, Inception și Matrix.

 9. ellida says:

  E super filmul. Mi-a placut foarte mult, chiar daca parerile sunt impartite. Mi-a placut mancarea, muzica, cea din Bali, precum si imaginile cu tarile pe unde a calatorit.
  E o cautare a sinelui. Cred ca fiecare la un moment dat ne putem regasi in film.
  Astept cu nerabdare sa citesc si cartea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.