stres
Azi nu va fi o zi rea
August 25, 2015
Îmi asum că sunt…
August 27, 2015

E ok să nu vrei copii

Mi-am dorit multă vreme un copil şi nu înţelegeam cum pot unii oameni să nu-şi dorească. Nu pricepeam cum ai putea să treci prin viaţă fără să ai măcar un copil! Ce înseamnă educaţia şi normele sociale…

După ce-a apărut titirezul în viaţa mea, mi-am dat seama că nu mai am nici timp şi nici energie pentru unele lucruri de care mă bucurasem nestingherită până atunci. Atunci am avut revelaţia şi, în sfârşit, am înţeles.

Un copil îţi ia mai tot timpul tău. De fapt i-l dai tu, fără să te gândeşti că pierzi ceva. Dar dacă, aşa ca mine, refuzi să fii doar mamă şi vrei să continui să fii şi femeie şi iubită şi om social, este al naibii de greu. Şi chiar dacă îmi iubesc copilul ca pe ochii din cap, simt nevoia să evadez din când în când. Să fiu doar Smaranda.

E drept că am norocul de a putea face asta din când în când, dar uneori mi-aş dori să evadez mai des. Şi, după două zile, să nu mă tragă aţa acasă, la cel mic.

Aşadar acum spun că da, e ok să nu vrei copii. E ok să vrei să-ţi trăieşti viaţa în felul tău, să călătoreşti, să ieşi în oraş în fiecare săptămână, să pleci de acasă o lună, fără vreo grijă sau o dată de ajuns înapoi. E ok, e ceva normal!

Suntem cu toţii entităţi diferite şi nu avem cum să împărtăşim aceleaşi dorinţe şi aspiraţii. Eu una nu îi mai judec pe cei ce aleg o viaţă în ciuda normelor societăţii, ci îi admir. Îi admir pentru că au curajul de a trăi cum doresc şi de a lupta împotriva prejudecăţilor. Nu, nu e trist să nu vrei copii, aşa cum nu e trist să nu fii măritată şi cu credit la apartament, chiar de ai trecut de 30 de ani!

Oameni aventuroşi, vă salut!

Sursa foto: shedancesbrave.blogspot.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.