Te deranjează că plătești chirie?
April 1, 2011
Conştientizează autismul!
April 1, 2011

Duminica – ziua de pauză

Mi se întâmplă de multe ori să-mi propun să fac foarte multe chestii duminica, ţinând cont ca teoretic am o zi întreagă liberă: citit, proiecte, teme, planificări, articole, rapoarte, aplicaţii, baze de date etc., cam tot ce nu am reuşit să fac în săptămâna care se termină. Uneori refuz invitaţii pline de dragoste în Grădina Botanică, în parc sau la o cafea, propunându-mi o zi productivă din punct de vedere profesional.   Şi tot de foarte multe ori mi se întâmplă ca după o oră-două să pierd orice chef de lucru şi să mă relaxez fie cu câteva episoade bune dintr-un serial bun, fie discutând cu un prieten vechi care acum e departe, fie citind cărţi care nu au legătură cu partea profesională.

Bineînteles, spre finalul zilei am mustrări de conştiinţă pentru că nu am făcut ce mi-am propus, dar în final mă liniştesc cu gândul că mai trebuie şi eu să iau o pauză din când în când pentru sănătatea mea fizică, psihică şi pentru sănătatea vieţii mele sociale. Aşadar mă opresc, îmi sun prietenul sau ceilalţi prieteni, ies în oraş şi îmi încarc bateriile pentru săptămâna care urmează.

Partea proastă e că următoarea duminică iar am impresia că pot să recuperez multe lucruri nefăcute şi o iau de la capăt cu întreaga poveste.

Aş vrea sa-mi fac un program care să-mi permită să fac totul în celelalte zile astfel încât de sâmbătă după-amiază până luni dimineaţa să fie oficial pauză, dar se pare că până atunci vor mai trece multe săptămâni şi multe mustrări de conştiinţă.

Voi luaţi pauză duminica de la tot ce înseamnă muncă/studiu?

Sursa foto

Share

2 Comments

  1. mihai says:

    eu iau pauza cam toata saptamana..

  2. Irina says:

    În general, da. Sunt rare momentele când îmi petrec duminicile muncind sau studiind 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.