A fi sau a nu fi educatoare?
March 23, 2016
Azi am chef să (…)
March 25, 2016

Drumurile noastre

Contrar titlului nu am să vorbesc despre stare străzilor din oraş deoarece mă miră că nici măcar nu a fost zăpadă şi gropile tot s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie doar că în asfalt. Cred că putem elimina cauza – zăpadă şi efectul – groapă.

Am să vorbesc despre nori, timp scurt şi evoluţie – oricât de visător ar suna! De ceva timp, mai exact de la începutul anului, zbor des spre Bucureşti. E ciudat să spun asta având în vedere că în urmă cu doar câţiva ani militam pe facebook pentru #VreauAeroport.

Data trecută, în timp ce aşteptam să decolez, mă gândeam cu melancolie cum asist la ceva important pentru oraşul prin care îmi port paşii de mai bine de 30 de ani. Da, drumurile nu mai sunt blocate, lungi, îngreunate sau plictisitoare. Acum, ai venit, te-ai urcat, ai plecat şi ai ajuns – totul în maximum 2 ore (incluzând şi check-in-ul).

De fiecare dată când s-a făcut ceva important şi frumos pentru Iaşi m-am simţit minunat! E ca şi cum am fost părtașă la construcţia a ceva ce va rămâne, se va îmbunătăţi, va evolua, se vor bucura şi cei care vor urma după mine.

E drept că sunt subiectivă până la ultima fibră pentru că m-am declarat demult iremediabil îndrăgostită de Iaşi! Aşadar, cu naivitatea specifică, îmi vine să strig pe străzile din capitală că şi noi, din provincie, zburăm la fel de uşor cum iau ei metroul, în fiecare zi. Poate mă bucur de ceva ce pentru alţii pare mic dar nu îmi pasă. Orice piatră nouă pusă pe asfalt, orice nouă bordură vopsită în roşu sau verde sau albastru, orice Palas/NePalas sau complex rezidenţial (făcut în mijlocul câmpului sau în centrul oraşului) mă face încrezătoare că micul meu oraş creşte.

Cum rămâne cu ce nu funcţionează? Sunt destui care să acopere partea asta, eu rămân cu norii pe care-i văd dintr-un avion low cost, sunt aceeaşi pe care-i văd şi cei care zboară cu Emirates.

Sursă foto: 7-themes.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.