Luptă cu cearcănele!
March 29, 2011
Tu știi să fii părinte?
March 29, 2011

Două zile fără machiaj

Mă machiez aproape zilnic, inclusiv în week-end pentru că aproape tot timpul am ceva de făcut şi intru în contact cu mai mulţi oameni.

Nu că aş fi vreo babă Cloanţă nemachiată, dar îmi place mie să ştiu că fondul de ten este la locul lui, alături de pudră, creion dermatograf, fard de pleoape, ruj şi, mai ales, rimel. Cred că am mai spus asta, dar este fascinant pentru mine să observ evoluţia feţei mele în fiecare dimineaţă: de la şifonată şi cu urme de pernă pe ea şi până la fresh şi gata să înceapă o nouă zi cu zâmbetul be buze. Pe buzele rujate.

Totuşi, orice ten de om normal îşi doreşte din când în când câte o pauză. Are şi el nevoie, sărmanul, să respire liber, fără tot felul de lucruri colorate care să-i acopere porii. Iar week-end-ul trecut tenul meu a avut parte de libertatea pe care tot mi-o cerea de ceva timp pentru că, timp de două zile, nu a văzut pic de prafuri pe el.

Şi, ca bonus, s-a răsfăţat şi cu mult mult somn, drept pentru care faţa mea şi-a început săptămâna odihnită, hidratată şi fără cearcăne!

Sursa foto

Share

3 Comments

 1. Irina says:

  Şi eu am momente dintr-astea când nu mă machiez în unele zile şi e foarte fain. Bine, la mine machiajul constă în fard, rimel şi blush…cu fond de ten mă dau la ocazii mai speciale, asta din cauză că sunt prea leneşă să mă dau în fiecare zi 😀

 2. Cezara says:

  Ines, asa e. Tenul unei femei care intelege ca ea in sine înseamnă mult mai mult decat un strat de fard bine aplicat si rouge de buze, ţipă după prospetime si simplitate!
  De prin 2008 de cand am trecut pe un job mai solicitant cu program flexibil dar neregulat, am încetat sa mai stau in fata oglinzii dimineata cele 5-10′, insa merg pe cateva reguli de baza:
  1)E foarte important sa am tenul îngrijit si un păr curat, “aranjat” in acord cu locul unde sunt sau activitatea (job vs. club). Iar dintii trebuie sa fie curati, de asemenea.
  2). Machiajul imi lipseste aproape cu desavarsire, in afara unui rimel sau eyeliner(dar vreau sa va spun ca, de cand nu apuc sa-mi iau un rimel nou am renuntat gorios si la acest farmec!) Nu ratez crema hidratanta de dimineata, demachiatul de seara si mai nou crema contur ochi.
  3)Not to miss!
  ->Pentru un ten clar si proaspăt–care pt mine te face mai fresh decat un machiaj impecabil cu urme evidente de fond de ten(vad asta mult prea des!)– este musai sa ai o alimentatie corecta,un program de somn REGULAT si odihnitor, sa nu-ti lipseasca cremele potrivite tenului tau,
  -> mai nou sunt nedespărțită de apa termala in varianta spray (din gamele de dermato-cosmetice) care este un ‘ajutor’ foarte versatil pentru hidratarea din timpul zilei cand stai in oras peste 8h, si e clar ca nu mai esti “proaspată ca o margareta”..:)
  –> Daca nu am avut timp de “freshening-up”, daca nu am dormit suficient si/sau arat cam naspa, atunci imi prind părul, ma relaxez si dau drumul unui zâmbet marca Cezara. Sa stiţi că merge!

 3. Si eu incerc sa mai las tenul sa respire cateva zile uneori si chiar e foarte bine. In momentul in care te machiezi zilnic il incarci si risti sa ai probleme grave. De aceea este bine asa cum ai spus si tu macar 2-3 zile sa lasam fondul de ten, pudra, blush-ul in pace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.