uniforme
Sunt mai atrăgători bărbații în uniforme?
January 11, 2017
munca
Ce înseamnă muncă pentru un român?
January 11, 2017

Doi e numărul magic dintr-o casă

Niște prieteni apropiați sunt în acea perioadă a vieții în care se mută împreună la casă nouă și sunt în febra cumpărăturilor și a amenajărilor. Evident, mi-am adus aminte de momentul în care ne-am luat noi casa și a trebuit să o mobilăm de la zero, adică de la calorifere și plită, până la pat și tacâmuri. Și, Doamne, cât de greu a fost și cât de neștiutori eram pe vremea aia!

Imaginați-vă o casă gol-goluță, care trebuie umplută cu tot ce este necesar. O casă care nu are nici măcar chiuvetă, WC, calorifere sau uși. Ei, ghiciți voi care a fost primul obiect pe care l-am cumpărat eu pentru casă! Primul, primul, înainte de a avea ușă, pat, bucătărie și baie. Da, doamnelor și domnilor, mi-am cumpărat un… tirbușon de vin! Păi cum să te apuci de proiecte, bugete, decorări și toate cele, dacă nu cu un pahar de vin și cu zâmbetul pe buze?

După ce am luat tirbușonul, mi-am dat seama că am nevoie de un dulap în care să îl țin. Așa că ne-am apucat de bucătărie. Bucătăria a fost prima cameră care a beneficiat de umplerea ei cu mobilă, masă, chiuvetă, cuptor electric incorporabil și toate cele necesare. Că, deh, după un pahar de vin merge perfect ceva de mâncare. Și cum lui îi plăcea și îi place în continuare să gătească, hop și bucătăria gata!

Apoi nu mai știu care a fost ordinea, dar cred că dormitorul și baia le-am făcut cam în același timp. Tot cam atunci am făcut și biblioteca, pentru că toate cărțile mele trebuiau să stea la locul lor, frumos, nu depozitate prin cutii, pe jos. Și cred că știe toată lumea cât de importante sunt cărțile mele pentru mine și cât de urât fac dacă i se îndoaie uneia dintre ele un colț sau, Doamne ferește, dacă e pătată sau ruptă!

Îmi amintesc când umblam prin magazinele de bricolaj după parchet și alte nebunii de astea, iar eu mă uitam după tablouri și vase de decor. Și mă-ntreba bărbată-miu, cărând tot parchetul ăla după el: ,,Nu vrei să terminăm mai întâi cu baza și apoi să trecem la tablouri și alte chestii de decor?”. Am zâmbit și i-am dat dreptate, dar nici în ziua de azi nu am tablouri pe pereți. Cu excepția unui perete plin de caricaturile noastre, pentru că ne facem câte o caricatură peste tot unde mergem.

Sau, îmi aduc aminte cum ne-am luat perdele dintr-un magazin unde prețurile erau de trei ori mai mari decât la un magazin normal, unde am ajuns mult mai târziu. Și, pe lângă faptul că am dat o groază de bani pe ele, nu le-am luat nici măcar la dimensiunea care trebuia. Când ne-a întrebat omul de dimensiune, noi i-am dat dimensiunea geamului. Ei, fix atâta era și perdeaua, despre care am aflat ulterior că trebuie să mai aibă falduri și, evident, ceva material și în stânga și în dreapta geamului.

Sau cum am pus singuri tapetul și am cumpărat baghete dintr-un material greșit. Sau cum am luat parchet mult prea închis la culoare, pe care nu se poate menține curățenia. Sau cum am dat găuri greșit într-un perete. Sau cum am luat o gresie greșită, mult prea scumpă, pe care am înlocuit-o anul următor.

Ei, dar uite așa învățăm, cu zâmbetul pe buze și cu tirbușonul asigurat. Bine măcar că nu am dat greș la capitolul bucătărie, acolo unde ne petrecem majoritatea timpului și locul de unde iese hrana care ne aduce zâmbete. Pentru că, până la urmă, oricum ar fi, important e să te simți ,,acasă” și să știi cum să te bucuri de viață în doi. Bine, de ceva vreme în trei, dar doiul ăla e baza!

Foto: homegenius.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.