Mi-am ars curajul pe rug ca să nasc iar curaj din cenușă
September 22, 2017
Toamna asta e altfel, nu-i așa?!
September 24, 2017

Doamnelor, renunțăm la victimizare?

Nu sunt o feministă! Recunosc că sunt uneori subiectivă în ceea ce priveşte femeile, dar de cele mai multe ori încerc să fiu obiectivă.

Nu înţeleg de ce unele femei „aleg” să fie victime sau să se victimizeze. Pentru că de cele mai multe ori e o alegere. Nu vreau să judec pe nimeni pentru că nu sunt în măsură dar Doamnelor, treziţi-vă!

Dacă soţul nu vă apreciază pentru tot ceea ce faceţi pentru el luaţi atitudine – nu vă plângeţi unor terţe persoane sau prietenelor. Nu ar fi mai bine să ştie şi el primul de starea pe care v-o generează? De ce el trebuie să fie de fiecare dată ultimul care află? Nu ţine cont de ceea ce doriţi? Mergeţi mai departe… Singurătatea în doi e mai rea decât „singurătatea”.

Dacă fiul care de mult nu mai e minor (deşi dumneavoastră continuaţi să utilizaţi diminutive în ceea ce-l priveşte) a adoptat, se pare, comportamentul „deviant” al tatălui încercaţi să discutaţi cu el nemulţumirile pe care le aveţi. Şi nu prin prisma faptului că nu ar trebui să îi judecăm pe părinţi ci pentru că e o chestie de bun simţ la urma urmei să îţi respecţi mama care te cocoloşeşte şi la 20 de ani. Şi dacă tot e un „copil bun”, vorba englezului – he should know better!

Dacă sunteţi la locul de muncă munciţi şi nu aşteptaţi ca ceilalţi să vă facă munca! Știu că productivitatea e diferită însă nu ar strica să vă puneți nițel și în locul colegilor care tot trag pentru dumneavoastră. E nedrept ca unii să muncească şi alţii să vină la muncă pentru a se odihni! Sunt mulți tineri care sunt dornici să muncească și care își dau interesul mai mult decât cei care ocupă un post de ani de zile și care sunt uneori extrem de pasivi și prea puțin preocupați de tot ceea ce este nou și de ce se poate îmbunătăți.

Deci haideţi să reacţionăm! Haideţi să nu ne mai mulţumim cu puţin și să ne implicăm în propria viață până la urmă! Puneți suflet și recompensa va fi pe măsură. Cereţi respect – oferiţi respect!

V-ați confruntat și voi cu situații similare?

Sursa photo: arhiva personală

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.