11even Iaşi ne cheamă la înscrieri!
April 30, 2012
Da, gândesc ca un bărbat! Probleme?!
April 30, 2012

Diferențe culturale sau complexe?

Cred că mulți dintre cei care au călătorit sau trăiesc într-un mediu multicultural mă înțeleg. Sigur ați dat peste oameni care erau atât de complexați de originea lor încât aveau impresia că toți cei din jur îi atacă și dezvoltau teorii nejustificate. Și am trăit suficiente situații ca să îmi dau seama că de multe ori rasismul există doar în mintea celui care se crede discriminat.

E destul de complicat să te muți dintr-un sistem în altul, de pe un continent pe altul, de la un mediu cu care erai obișnuit într-un loc unde te simți străin. Cu toții am trăit frustrarea la un moment dat. Și totuși nu ne-a paralizat. Nu am dat vina pe orice eșec sau neînțelegere pentru simplul fapt că suntem din alt oraș/țară. Nimeni nu te ține de mână la 25 de ani pentru că ți-e greu să pricepi cum se desfășoară lucrurile și nimeni nu este dator să îți explice ceea ce nu înțelegi. Binînțeles, lumea e mai mult decât binevoitoare atunci când întrebi și nimeni nu îți va întoarce spatele, dar nu se va autosesiza să îți facă viața mai ușoară.

Nu îți scrie pe frunte de unde ești și nimănui nu îi pasă de originea ta când vine vorba de examene, lucrări academice sau conferințe. Nu ți s-au oferit biscuiți Oreo pentru a-ți jigni culoarea pielii și din câte observi mai des faci tu referire la asta decât cei din jur.

E trist și supărător când te împrietenești cu cineva sincer și ți se spune scurt și la obiect că faceți parte din culturi diferite și la ei acasă nu se face așa. Izolarea în care te găsești e rezultat al dorinței tale de a fi diferit într-un mediu care nu te percepea așa.

Sincer, m-am săturat să mai cocoloșesc oameni care suferă de paranoia și nu acceptă că nu mai trăim acum 200 de ani. Voi ați întâlnit altfel de oameni?

sursa foto: free-extras.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.