Joi fac scandenberg cu … vinurile
October 22, 2012
Despre o zi plină de culori, de fotografii și de Tom Tailor
October 23, 2012

Despre toamnă…

Nu pot spune că am un anotimp preferat. Fiecare are pentru mine cȃte ceva drag şi le iubesc pe toate ȋn mod egal. Primăvara cu mirosurile proaspete de flori şi cu verdeaţa verde-crud, vara cu zilele lungi şi călduroase, toamna plină de culori sau iarna cu zăpada strălucitoare şi sărbătoarea mea preferată, Crăciunul.

Dintre toate patru, toamna mi se pare ȋnsă cea mai complexă. Cea cu multe feţe, cu ploaie şi zile urȃcioase uneori, cu ceaţă şi frig ȋn unele dimineţi sau cu soare de dimineaţă pȃnă seară. De uneori nici nu ştii exact dacă ai impresia că vine iarna sau că e primăvară iarăşi. Şi-aşa de mult ce-mi plac zilele de toamnă.

Toate.

Că atunci cȃnd plouă şi e vreme urȃcioasă afară pot să mă cuibăresc ȋn pat ȋn pătură pufoasă, să-mi fac un ceai cald sau poate un cappuccino. Să iau o carte bună şi să nu o mai las din mȃnă. Să mă uit din casă pe geam, să văd ploaia care cade şi să mă simt ȋn siguranţă ȋn culcuşul meu.

Mai sunt şi zilele alea umede şi ceţoase, cu un frig de ȋţi ȋngheaţă oasele. Atunci ȋmi place să mă ȋmbrac gros-gros, cu o eşarfă colorată, cu căşti ȋn ureche şi să mă plimb. Să ȋi fac ȋn ciudă toamnei că mie nu mi-e frig.

Sau preferatele mele, zilele călduţe, colorate şi pline de veselie. Cȃnd parcă simţi ȋncă puţin din vara ce a trecut sau poate un ȋnceput de primăvară. Zilele acestea sunt numai bune de plimbat ȋn voie, cu miros de frunze colorate, de castane, de murături proaspete şi de iz de struguri dulci.

Şi-atunci cum să nu ȋţi placă toamna, cu toate capriciile ei? Cȃnd ȋţi oferă ba o zi caldă, ba una rece, una ceţoasă şi una plină de soare. Se dă numai bine după sufletul omului, care e aşa de schimbător.

Să vă fie de bine toamna asta cu bune şi rele că acuşi bate iarna la uşă şi ne vezi alergȃnd cu nasurile ȋngheţate după cadouri.

Sursă foto: writingcreativenonfiction.wordpress.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.