Un mix cultural, undeva în Sicilia
June 7, 2012
Accesoriul suprem, parfumul
June 8, 2012

Despre prioritizarea lucrurilor în viața asta

De ceva vreme, constat că, în viața asta, lucrurile sunt de-a-ndoaselea; ne place să înșiruim tot felul de principii după care ne ghidăm acțiunile, tot felul de teorii în care credem și tot felul de valori supreme dar, când vine vorba de a acționa, acționăm fix pe dos.

Ne ducem la dentist când durerea ne scoate afară din casă pentru că, în lunile în care cariile au săpat în smalțul nostru, noi eram prea preocupați să stăm la birou peste program; ne vizităm părinții de două ori pe an, deși stăm unii lângă alții, pentru că, în zilele noastre libere, patul este cel mai bun prieten al nostru; amânăm să citim cartea aia pe care toată lumea a lăudat-o pentru că preferăm să ne uităm seara la un episod dintr-un serial „ușurel”, creierul nostru fiind prea fiert pentru a se putea concentra pe ceva mai solicitant.

Și alergăm așa în fiecare zi iar în fiecare noapte visăm că alergăm. Și, dacă este să alegem între job și viață personală, ne gândim de sute de ori înainte, deși alegerea ar putea să fie simplă. Mai mult decât atât, a devenit incredibil de ușor pentru noi să spunem cu nonșalanță „Nu-mi mai place de omul ăsta, o să-l abandonez pentru că sigur o să găsesc altul mai bun”, dar incredibil de greu, aproape inimaginabil pentru unii, să spună „Nu-mi mai place jobul ăsta, o să-l abandonez pentru că sigur o să găsesc altul mai bun”.

Și mă enervează.

Sursa foto: science.hq.nasa.gov

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *