Te rog, du-te la medic!
February 25, 2014
Brandurile de fashion își dau întâlnire pe Mixed Brands
February 26, 2014

Despre internet, curent electric si alte asemenea nazdravanii

Într-o lume ideală, în care dacă îți dorești un serviciu, provider-ul face tot posibilul să ți-l ofere în cel mai scurt timp, toată lumea ar fi foarte fericită. Din păcate însă, România este departe de a face parte din această lume ideală. Nu cred că sunt singura care resimte nenumărate frustrări când vine vorba de conectarea la unul din serviciile fără de care nu poți avea o viață civilizată, cum ar fi curent, apă, gaz sau internet sau telefonie fixă.

De curând, a se citi din decembrie, am făcut cerere la Romtelecom pentru internet și telefonie la o locație ce nu se află în oraș, ci la 800 de metri de el. Mediul rural, altă mâncare de pește pentru serviciile acestea. De ce? Păi e simplu, în afară de faptul că viteza de conectare scade simțitor – a se citi la un sfert din capacitatea din oraș- extinderea unei rețele existente în zona în care doresc aceste servicii, este pentru acest provider grozav de anevoioasă.

Nu grozav, mă scuzați, teribil de anevoioasă. Deși ne-am oferit să suportăm costul acestei extinderi – din păcate, este imposibil să ni se ofere aceste servicii. Pur și simplu, nu se poate. Și acest lucru nu ți-l spun ei direct – ci trebuie să-l deduci tu, din lipsa lor de comunicare a vreunei decizii în ceea ce privește cererile tale. Trei la număr.

Să trecem însă peste internet, căci acest serviciu pare moft, pe lângă curent și gaz. Aproape toți cei care s-au hotărât să își construiască o casă știu care e teancul de acte pe care trebuie să îl pregătească pentru a-și trage curent electric. Și mai ales, de câte ori trebuie să stea la cozi, să aștepte aprobări de dosare de acte pentru a veni cineva să întocmească un proiect, pe care, din banii tăi, să-l plătești să ai curent.

Și toate acestea cer timp, timp care înseamnă bani în orice business, dar care, pentru providerii de servicii din România nu prezintă nici un interes. Pe scurt, dacă ai pile, curentul ți-l tragi într-o lună/două. Dacă nu, poți aștepta și până la cinci luni, timp în care, te descurci de vrei să construiești. Adică, recurgi de voie de nevoie, la generator.

Am citit undeva că, pe un câmp în afara unui oraș din Germania, un om voia să-și tragă curent, pentru a-și face un restaurant. Și, ca prin miracol, a doua zi de la depunerea cererii, o echipă de oameni, venind dintr-o firmă nu străină de cele din România, veni să evalueze situația, pentru a-i trage, în a treia zi curent.

Vis, nu?! Noi trăim în România, cu ”beneficiile” ei cu tot!

foto: sediu central E.on – Essen Germania – sau care este costul aderării la UE

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.