Monitor vs televizor. Pe ce punem milieul?
February 24, 2016
raw vegan
Cu împrumut din raw vegan
February 25, 2016

Lecții de magie

Elizabeth Gilbert este cunoscută pentru bestseller-ul “Mănâncă, roagă-te, iubește” și, după cum ea însăși spune, sunt o mulțime de oameni care o iubesc pentru această carte, dar și destui critici.

Însă nu despre asta vreau să scriu aici, ci despre o altă lucrare a autoarei, apărută recent la noi. Se numește “Lecții de magie” și nu este un alt roman.

Este o carte despre creativitate, un fel de ghid pentru toți cei interesați să-și dezvolte această calitate. Da, Elizabeth e de părere că există un potențial de creativitate în noi toți, iar dezvoltarea ei ne poate ajuta, chiar dacă nu suntem artiști și nici nu țintim către o carieră în domeniu.

Creativitatea ne poate fi de folos în orice am face și ne înfrumusețează viața. Nevoia pentru frumos, pentru lucruri care depășesc utilitatea, există în noi, ca oameni, dintotdeauna.

Așadar, de ce să fim creativi? În primul rând pentru noi, pentru ca ne aduce bucurie să creăm ceva. Nu e o treabă ușoară, totuși, creativitatea si, de cele mai multe ori, tocmai din cauza propriilor prejudecăți: frică față de părerea celor din jur, îndoială față de capacitățile noastre, suspiciunea că altcineva a materializat deja ideea noastră, angoasa de a nu fi copiați, lenea ș. a..

Lecțiile de magie ale lui Gilbert ne arată, însă, că fricile nu au ce căuta în sfera creativității, fiind, totuși, nevoie de consecvență și angajament. Magia poate să apară doar atunci când suntem autentici, chiar dacă nu suntem originali. În sfera creativității, lucrurile trebuie luate în serios, dar nu foarte în serios.
Fără a dezvălui mai mult din carte, îmi doresc să vă fi stârnit îndeajuns interesul pentru lectură și sper să găsiți în ea inspirația de care aveți nevoie.

Sursă foto: persens.nl

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.