Tu cu cât fond de ten te dai?
September 22, 2011
Azi petrec cu Belvele
September 23, 2011

De ce nu dau și femeile noroc?

De fiecare dată când întind mâna către un bărbat pe care îl cunosc pentru a-l saluta observ o anumită confuzie pe chipul său. La fel se întâmplă și când, stând jos la o masă, mă ridic pentru a saluta și a da mâna cu un bărbat. Nu vă gândiți acum că fac semne de alea ca în ghetou, dar o strângere de mână ca un salut este ceva firesc. Adică, de ce au ei impresia că ar trebui să rămân jos, eventual ei să îmi pupe mâna și eu să mă mișc doar un pic, așa, ca o mimoză?

Prima oară când am citit despre femeile care au un comportament egal cu al bărbaților în business a fost acum vreo 8 ani, într-un articol dintr-o revistă de carieră din America. Femeile de acolo explicau foarte clar cum li se pare absolut normal să se ridice de pe scaun și să dea noroc cu bărbații cu care lucrează. Era chiar o remarcă a bărbaților cum că ”Ne dăm seama dacă o femeie este bine ancorată în business sau e doar o simplă însoțitoare după felul în care se comportă la masă. Dacă se ridică de pe scaun, dacă dă mâna hotărâtă cu noi și așa mai departe”.

Eu practic acest obicei de mult timp, deoarece nu mi se pare normal să strig sus și tare că suntem egale cu bărbații în drepturi, dar eu să stau ca mimoza pe scaun și să aștept să fiu ținută în puf.

La voi cum e? Dați noroc cu bărbații?

Sursa foto: lawyeringlaw.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

7 Comments

 1. Eliza says:

  Unul din subiectele mele preferate e pus în discuţie azi. Mereu m-am întrebat de ce femeile nu pot să dea mâna cu bărbaţii când se întâlnesc cu ei pe stradă, chit că îi cunosc, dar bărbaţii care nu ştiu între ei fac cunoştinţă dând noroc. Eu sunt de aceeaşi părere, cu cele scrise şi în mod sigur unui bărbat n-ar trebui să i se pară ciudat când o femeie întinde mâna către el, dar nu ca să i-o pupe ci ca să dea noroc.
  Până la urmă, semiotica asta ne guvernează viaţa de zi cu zi.

 2. Pavel says:

  Pui în discuţie strângerea de mână a unei femei cu un bărbat la o întâlnire de afaceri, însă în afară strângerea de mână între două persoane de sex diferit e ceva obişnuit. Cât se poate de obişnuit. Dar ştii că la noi totul se întâmplă cu încetinitorul. 🙂

 3. Catalina says:

  simbolistica strângerii de mână e profundă 🙂 cumva bărbații erau egali doar între ei, iar pe femei le luau ca pe niște firave în nevoie disperată de protecție și care trebuiau fermecate. prin urmare, sărutatul mâinii. acum, nu mai sunt justificate astfel de gesturi și nici eu nu înțeleg de ce, atunci când ne întâlnim băieții dau mâna între ei, iar pe noi fetele, dacă sunt simpatici ne pupă pe obraz, dacă nu, salută din aer. la final, la fel. dar am observat un lucru. bărbații mai în vârstă dau noroc cu mine. ce să fie oare? își dau seama abia mai târziu de valoarea femeii?

 4. Andreea Marc says:

  Pavel, nu numai în business. Vreau să se întâmple în orice situaţie 🙂

  Cătă, se pare că da!

 5. Ca să nu mai zic despre mimozele care totuși întind mâna așa, firave și gingașe, de am senzație că sunt fie leșinate, fie inapte.

  Eu le numesc simplu – incompetente.

 6. Madalin Sandu says:

  Femeile nu vor fi niciodata egale cu barbatii si nici barbatii nu vor fi egali cu femeile. Cu alte cuvinte suntem diferiti din foarte, dar foarte multe puncte de vedere, incepand cu barbatii care au ceva in pantaloni si femeile in sutien(nu sunt misogin, e doar o diferenta fizica absolut vizibila).

  Mie unul nu mi se pare normal sa dau mana cu o femeie in alt context decat in cel legat de intalniri formale. La fel nu imi place sa pup pe obraz baietii. Cred ca sunt abordari diferite, atitudini diferite: dau mana in semn de respect profesional, te pup pe obraz in semn de amicitie, etc.

  De ce nu m-as duce, conform logicii din articol, sa pup pe obraz pe agentul de publicitate sau pe proaspatul sef angajat :))

 7. Delia Scafariu says:

  E-adevarat, cativa dintre tipii cu care am dat mana pareau surprinsi, mai ales ca par destul de firava, de acest mod de salut, cat si pentru ca am o strangere de mana ferma. Fac asta foarte lejer si cu fetele carora observ ca li se pare ceva nepamantesc (“o fi o ciudata?”).
  ..iar pentru pupaturi..am un soi de repulsie.

  Cred ca tine de alegerea personala, de educatie etc., atunci cand ne referim la conjuncturi comune; eu una am fost invatata din liceu cu forma asta de salut, de asta mi se pare fireasca.

  Madalina, cred ca ai fost putin cam dura in etichetarea ta.

  si…nu inteleg asocierea aceasta rautacioasa feminitate-mimoza. Ce se intampla, hulim feminitatea, gratiosul?
  E-n’regula, e de la sine inteles ca mediul business iti impune acest statut de femeie impunatoare si ca-ti cere anumite cutume, ca urmare, da, ne strangem de mana. Si asta pentru ca a pornit tot dintr-o prejudecata de tip misogin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.