E din nou primăvară…
March 4, 2013
Epopeea doamnei Lia
March 4, 2013

De ce e important feedback-ul la job?

Sunt oameni care nu acceptă critica sub nici o formă. Nu contează dacă ȋi ajută sau că e constructivă. Ei privesc critica ȋntotdeauna ca pe ceva negativ şi nu ai cum să ȋi scoţi din starea asta. Poţi să le spui de 100 de ori că sunt extraordinari, că se descurcă perfect, că sunt cei mai tari. Şi să le zici că ai un comentariu legat de x lucru. Ce credeţi că o să le rămână ȋn cap? Că tu ȋi critici, că nu le respecţi munca, că tot ce fac e rău. Oare cum vine asta?

 

Critica e bună, mai ales dacă e constructivă şi dacă ȋndreptând acel lucru poţi să fii mai bun sau mai eficient. Dacă un om ȋţi spune că eşti bun la ceva dar poţi să ȋmbunătăţeşti câteva lucruri ca să fii şi mai bun nu ȋnseamnă că nu ştii să faci nimic. Ȋnseamnă că e interesat de ceea ce faci, vede potenţial ȋn tine şi vrea să te ajute să te dezvolţi.

 

Ar trebui să fii conştient de faptul că nu eşti cel mai deştept om din lume, iar dacă ȋmi spui că ştii tot ce trebuie din domeniul tău ȋnseamnă că eşti naiv. Pentru că ȋn fiecare zi apar lucruri noi, iar tehnologia avansează atât de repede ȋncât e greu să ţii tot timpul pasul cu ea.

Vrei să ȋţi zic de ce e important să priveşti un feedback negativ ca pe un lucru bun? Pentru că te ajută pe tine! E ȋn interesul tău să ştii unde ai greşit, ca data viitoare să munceşti mai mult sau mai bine. Şi să nu mai faci aceeaşi greşeală de două ori.

 

Eu cer ȋntotdeauna feedback de la cei cu care lucrez. Uneori e pozitiv, alteori e negativ. Indiferent de rezultat, feedback-ul este pentru mine e un lucru bun. Ȋnseamnă că ştiu care sunt punctele mele forte sau aflu unde trebuie să muncesc ca să devin mai bună. Şi mă face să investesc constant ȋn ceea ce fac şi să mă dezvolt toată viaţa. Ȋn orice domeniu. Dacă nu ne dezvoltăm şi dacă rămânem ȋn scoica noastră roz fără să ascultăm lucrurile negative care ni se impută, suntem ca un melc care nu scoate capul afară decât atunci când i se cântă „Melc, melc codobelc”. Adică este atent şi reacţionează doar la ceea ce vrea să audă…

 

Acceptaţi orice fel de critică. E numai spre bine vostru!

 

Sursă foto: 997waystobeagreatspeaker.com

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.