Fetelor, nu mai fiți oi!
July 9, 2012
Tu ce faci în vacanță?
July 10, 2012

Dau virginitatea pe o sticlă de bere

Auzind acum câteva zile, pentru prima oară după mult timp, replica „În anul 1800 Dracula mânca fete virgine; în anul 2000 Dracula a murit de foame”, iniţial am început să râd. Apoi am zâmbit ironic. Apoi m-am gândit că dacă în 2000 Dracula avea vreo şansă să învie, acum în 2012 şansa aia nici în vis nu mai există. De ce spun asta?

Păi în ultima vreme, mergând pe faleza Galaţiului la o anumită terasă unde se ţin tot felul de concerte gratuite, am asistat la zeci de discuţii despre sex, poziţii satisfăcătoare, poziţii extraordinare, poziţii pe care să nu le încerci când eşti beat, etc. toate pornite de piticoţi de 12-13 ani. Şi măcar de ar vorbi doar din auzite, dar majoritatea se bat cu pumnu-n piept că virginitatea a plecat de ceva timp din pantalonii lor.

Şi da, şi eu aş fi crezut înainte că aberează şi că e doar gura de ei, dar la felul în care se îmbracă scumpele copiluţe şi se lasă atinse prin zone încă fragede, parcă înclin să-i cred pe marii lăudăroşi. Chiar nu exagerez! Poate aşa or fi numai puştii „de Galaţi” şi în restul ţării vârsta de 12-13 ani încă înseamnă jucat ascunselea în faţa blocului şi stropit cu apă doar pentru râsete şi voie bună, nu pentru a se observa o urmă de sfârc. Dar aici, în oraşul meu natal, copilăria şi-a făcut bagajele mult prea curând, părăsind nişte mici naivi în braţele unor etape pentru care încă nu sunt pregătiţi.

Mi-e dor să văd “drăcărimea” cum se joacă prin parcuri şi nu cum fumează şi bea bere pe treptele falezei sau prin boscheţi. Mi-e dor să văd chipuri vesele şi inocente, fetiţe cu cozi împletite şi rochiţe îmbulinate şi nu mici-dive cu pantalonii extra-scurţi şi sutiene umplute cu şosete, cărora le flutură şuviţele albastre de păr în timp ce savurează un chiştoc de Kent lung. Mi-e dor de vremurile când fetele ţineau la virginitatea lor şi nu o ofereau pe tavă, la beţie, pe o sticlă de bere.

Voi ce credeţi despre aceşti copii “precoce”?

Sursa foto: pinterest.com

Share

12 Comments

 1. AnaNan says:

  Parintii cred despre odraslele lor, oare, ca nu mai au nimic si considera ca nu mai sunt motive sa-i invete sa pretuiasca ceva pe lumea asta?
  Ce fel de saracie e asta? Dumnezeule, Mare!!!!

 2. Adelina Costea says:

  Eu consider ca parintii sunt mult prea ocupati si obositi ca sa se mai ocupe si de odrasle. Pesemne au sentimentul ca adolescentii lor au discernamant. Sau… poate pur si simplu asta vad cei mici in familie. Nu surprinzator numarul divorturilor si femeilor agresate a crescut in nesimtire. Intrebarea mea ar fi: de ce sa mai faci un copil daca nu ai timp si nici grija ca dezvoltarea lui sa fie una NORMALA ?

 3. Probabil unii consideră că a-i aduce pe lume este îndeajuns. Îi trimit la creşă, grădiniţă, şcoală,etc. şi trăiesc cu impresia că profesorii vor face tot ce este nevoie pentru dezvoltarea lor.

 4. Myny Yny says:

  Imi amintesc ce procese de constiinta aveam pe la 17-18 ani… ma gandeam ca poate am inceput prea devreme… poate nu eram pregatita, starile de paranoya din fiecare luna. Oare copii astia realizeaza la ce se expun? Nu spun ca sa fii informat e rau, chiar de la o varsta frageda…dar de la teorie la practica e cale luuuunga.

 5. Da, dacă totul ar rămâne la stadiul de teorie ar fi mai bine pentru ei…

 6. Mos Craciun says:

  Prea multe cluburi, prea multe cafenele, in goana dupa bani, permit pustilor sa bea alcool, sa fumeze… cat despre minunatele trepte de la foisor, de care cu mana pe inima spun ca mi-e greata si sila, am vazut pusti… acei pusti cu sosete si-n pantaloni si-n sutiene, care trageau una mica pe nas, la o tigara sau la o bere. E foarte grav, mai ales ca ele vor ajunge doamne respectate peste 15 ani… dar oare, daca au inceput asa de precoce trasnaia asta… oare se vor opri la 1-2 sau o sa fie o intreaga herghelie in palmares? Si-i vezi pe toti cum se pipaie, cum se saruta ostentativ pe banci si ma gandesc cum batranii atrageau atentia tinerilor pe strada, acum 10 ani, cand ii vedeau ca se saruta… acum eu ma gandesc ca acei oameni aveau mare dreptate!
  Pe langa lipsa de cultura, pe langa lipsa de discernamant, de educatie, isi mai arata si nesimtirea si aroganta prin banii munciti de “nemernicii” care le-au dat viata.

 7. Poate la unii e doar o fază de “rebeliune” adolescentină, dar nu ştiu de ce tind să cred că majoritatea nu se vor opri prea uşor din ceea ce fac…

 8. Mos Craciun says:

  Alcoolescenti depravati, sub majoritatea aspectelor… Nimic nu-i sperie, nimic nu-i face sa mearga pe o cale dreapta. Ma face sa cred ca si parintii lor, sunt niste depravati, care se sparg in figuri prin tari calde, dupa ce spala WC-urile nemtilor, italienilor de toamna pana primavara sau culeg capsuni si au mainile crapate de la turnat betoane… Nu ma mai mira ca ne conduc niste repeteni, niste plagiatori si niste incompetenti, aviz tripletei de aur Cretin, Tonta si Abramburica!

 9. mucroz says:

  Asa am o impresie ca o sa ramai cu dorul 🙁

 10. Anca says:

  Undeva gresim…noi. Ei sunt copiii nostri. Noi suntem modelele lor, sfatuitorii lor. E trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.