Piua 20, iubito!
February 23, 2012
Strasbourg – de basm
February 23, 2012

Dacă îţi place, este mult mai uşor

Dintotdeauna m-am ferit de a mă lăuda singură. Nu aş putea să o numesc o calitate de a mea deoarece cred că oamenii care se laudă singuri au o încredere în ei foarte dezvoltată. Mergând pe acelaşi fir al logicii, cred că, uneori, mai ales atunci când am nişte rezultate foarte bune, dar nu trâmbiţez pe acest subiect, nu am suficientă încredere în mine.

De foarte multe ori mă trezesc admirând nişte oameni care fac anumite lucruri pe care eu nu le-aş putea face. Și, uneori, îmi dau seama că există alţi oameni care admiră lucrurile pe care le fac eu. şi ce fac eu în momentul în care cineva îşi exprimă această admiraţie? Am tendinţa de a spune: “Aaaaa! Dar nu e aşa mare lucru!”.

Și apoi, după ce replica a fost dată, mă opresc puţin din vâltoarea momentului şi mă gândesc: “Cum adică nu e aşa mare lucru, Ines? Dar nu-ţi mai aminteşti cât te-ai frământat tu înainte de a-ţi ieşi bine ceea ce ai făcut? Oare nu-ţi mai aminteşti cât de nesuferită ai fost cu cei din jur pentru că încă nu-ţi venise IDEEA? Oare nu-ţi mai aminteşti câte sute de telefoane ai dat pentru ca totul să iasă bine? Oare nu-ţi mai aminteşti câte mailuri personalizate ai trimis pentru a-i convinge pe oameni că este o idee bună?”.

Și imediat vine şi explicaţia: îmi place ceea ce fac şi, oricât de mult timp aş petrece să fac lucrurile acelea, nu mi se pare că sunt greu de făcut pentru că nu le consider o povară. Nu am nimic pe umeri care stă acolo incomod, dar cu care trebuie să trăiesc. Nu lucrez într-un domeniu pe care îl urăsc, dar stau aici pentru că am nevoie de bani. Și, oricât de dificile ar fi unele sarcini, ştiu că, în final, va ieşi ceva frumos.

Totuşi, ar trebui să îmi repet mai des că, într-o lume diferită de a mea, ceea ce fac nu este uşor.

Sursa foto: seamlessbrand.blogspot.com

Share

4 Comments

 1. Foarte la obiect articolul, Ines.
  E adevarat ca ai tendinta sa minimalizezi efortul depus pentru ceva ce-ti place prin comparatie cu o sarcina enervanta, dar cateodata o lauda este binevenita, chiar si din partea sinelui 🙂

  Si oricum, eu una nu m-as vedea facand ceva ce nu-mi place dacat poate pentru foarte scurt timp. Si cred ca nici tu, de altfel.Nu cred ca poti excela intr-un job care nu-ti place.

 2. Georgiana Vieru says:

  Ines, mi se intampla acelasi lucru! Minimalizez mereu ceea ce fac,nu stiu sa-mi prezint rezultatele cu entuziasmul si importanta cu care ar merita prezentate, mai ales ca in spatele lor e atat de mult efort! Si, sincer, mi-e ciuda pe mine, mai ales cand vad cu cate trambite si surle prezinta altii rezultate cu mult mai mici. Oare e de vina neincrederea in sine?

 3. Ines Prodan says:

  Georgiana, cred că e de vină puțin neîncrederea în sine și mai mult „calitatea” asta a noastră numită MODESTIE.

 4. Teo Grigorie says:

  Pai vezi ca nu mai e nevoie sa spui ca viata ta e urata si plictisitoare? Asa e frumos, cu acest ton sa vorbesti de acum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.