Joburi la început de drum
December 7, 2010
De ce spun bărbații atât de greu ”Te iubesc”?
December 7, 2010

Cunoaşte-te pe tine însuţi!

Faimoasa sintagmă, inscripţionată şi pe frontispiciul templului lui Apolo, din oraşul Delfi este atât de des utilizată în zilele noastre încât, cu siguranţă, a devenit un clişeu. Totuşi, este ceva la care merită să medităm. Cine suntem noi cu adevărat şi cât contează acest lucru?

Contează, şi contează foarte mult. Este important să ştim ce ne defineşte, ce ne place, ce nu ne place şi după ce ne ghidăm acţiunile. Acest lucru ne va ajuta atât în viaţa personală cât şi în alegerea unei cariere. Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a descoperi cine suntem cu adevărat. Uşor de zis, greu de făcut.

Cunoaşterea de sine este un proces lung şi destul de complicat. Eu, cel puţin, descopăr lucruri noi despre mine în fiecare zi, prin fiecare activitate pe care o întreprind. Încerc să-mi dau seama care din aceste lucruri mă reprezintă cel mai bine, care vreau să mă definească pentru restul vieţii şi pe care vreau să le îndepărtez. Vreau să trec dincolo de ceea ce este evident şi atunci când cineva mă întrebă „Tu cine eşti?”, să-i pot spune mai mult decât „sunt X-uleasca, fiică, nepoată, prietenă, iubită, studentă, angajată…”.

Voi ştiţi cine sunteţi? Dacă ar fi să alegeţi 5 cuvinte care vă definesc cel mai bine, care ar fi acelea?

Eu le-am ales deja: liniştită, perseverentă, sinceră, responsabilă şi exagerat de precaută  🙂  Trebuie să avem şi câte un defect, nu?

Sursa foto

Share

5 Comments

 1. Axlandra says:

  Eu aş zice: încăpăţânată, ambiţioasă, jucăuşă, orgolioasă, prietenoasă 😀

 2. catalina says:

  incapatanata, indecisa, ambitioasa, dragastoasa, sincera 😀 cred :))

 3. puternica, amuzanta, ironica, simpatica si control freak.

 4. Irina says:

  sincera, amuzanta, prietenoasa, vorbareata si uneori lenesa 😛

 5. paul buica says:

  „Tu cine eşti?” – corect ar fi CE esti si nu cine pentru ca daca inlaturi “foile de ceapa” cu care am fost inveliti (dogme sociale, politice, religioase, reguli, norme si conveniente precum si multele identificari cu profesia, sexul, etnia si toate celelalte), descoperi Fiinta de Lumina Salasluitoare in Inima Ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.