Pregătește-i Moșului un desert delicios cu biluțe de biscuiți
December 16, 2010
Scrisoare către Moşu’
December 16, 2010

Cum să ”supraviețuiești” în România

Cu ocazia zilei României mi-am dat seama că am niște prieteni de care nu-mi place deloc. Îmi pare rău că am constatat asta abia acum. Promit că îi voi evita de acum înainte pentru că, numai când mă gândesc la ei, încep să mă încarc cu energie negativă.

Aceste persoane au găsit prilejul de a-și manifesta frustrările cu privire la această țară, afirmând lucruri de genul: ”nu sunt mândru că sunt român pentru că în fruntea țării este un incapabil și pentru că populația României este formată, în marea ei majoritate, din maneliști, de oameni de prost gust și de prost crescuți”.

Acestor persoane, dar și celor care s-ar putea să se afle în pericolul de a generaliza vreodată în halul ăsta, m-am gândit să le furnizez un ghid de supraviețuire în România. Nu de alta, dar de foarte puține ori în viața asta mi s-a întâmplat să fac această generalizare. Sunt eu printre cei norocoși?

Așadar:

Înconjoară-te de oameni frumoși

Oameni cu care să împărți aceeași mentalitate, cu care să ai ce discuta. În același timp, ignoră-i cu calm (sau cu un eventual ”boule!”) pe cei pe care îi consideri în neconcordanță cu nivelul normal de IQ.

Nu te uita la televizor

Este o modalitate foarte eficientă de a nu intra în contact cu violurile, crimele și ororile pe care unii oameni le pot face.

Renunță la afirmații de genul ”Ce să-i faci? Suntem în România”, ”Numai în România se putea întâmpla așa ceva”, ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”

În această țară există MULTE lucruri bune, MULȚI oameni frumoși, MULȚI oameni cinstiți și nu toată lumea dorește să te tragă în țeapă. Acești oameni cinstiți și frumoși se află și în rândul funcționarilor publici, trust me.

Și, dacă tu ai avut evenimente neplăcute la un moment dat în România, un singur exemplu (sau câteva) nu se pot extinde pe toată suprafața acestei țări

Nu mai privi la alte țări ca și cum ar fi Tărâmul Făgăduinței

Oriunde există furturi, greve, oameni nemulțumiți, oameni care îi ridiculizează pe cei aflați la putere. Diferența este că în alte țări (pe Tărâmul Făgăduinței adică) oamenii nu se manifestă atât de tare și în public. Deși, în ultima vreme, au cam facut-o și ei…

În plus, în SUA (acolo unde este Alfa și Omega, Începului și Sfârșitul Tărâmului Făgăduinței) am văzut cele mai proaste reclame făcute vreodată. Așa că mai lăsați-mă cu românii care sunt proști și leneși.

Ascultă Radio Guerilla 🙂

Da, știu, este un sfat foarte subiectiv. Și nici măcar nu este un advertorial :P.

Pffff, ce m-am aprins :).

Sursa foto.

Share

5 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Asa sa ramai si renunta la acei “prieteni”,nici nu ii mai numi asa.

 2. Ines Prodan says:

  Nu sunt chiar atât de drastică, însă evit să mă mai văd cu ei 🙂

 3. Teo Grigorie says:

  Frumos spun, Ines. Daca privesti asa, avem o tara faina. 🙂

 4. Ines Prodan says:

  Dar chiar avem, dom’le, chiar avem! 😀

 5. Maya says:

  Romanii sunt “prosti si lenesi”.
  Prosti, pentru ca acceptam sa fin calcati in picioare de proprii guvernati.
  Suntem intriganti si ne place sa ne plangem de mila mai mult decat orice altceva. Ar trebui declarat sport national.
  Lenesi… ho ho, in alte tari putem muncii cu drag si spor 12 ore pe zi, in conditii mizere. Aici, si cele 8 ore le petrecem “inseland” patronul /statul.
  Lenesi …. ne luptam pt concediu maternal de 2 ani, ca sa stam acasa sa crestem copilul, cu pretentii sa mearga bine tara pt ca e obligatia guvernantilor sa o faca sa mearga bine, a noastra e sa prostim pe toata lumea.
  NE MERITAM SOARTA.
  In acelasi timp, asa cum este tara asta este a noastra, si daca nu o iubim si nu o respectam pe ea si pe semenii nostri, ne meritam soarta – saracia si prostia.
  Deci, explodez de nervi la adresa nemerniciei care ne inconjoara. si nu pot face nimic. Pt ca, la 30 de ani, nu mai cred in vrajeli de genul…’elementul schimbarii’!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.