Azi mă bucur de lalele
March 17, 2014
Azi scriu în jurnal
March 18, 2014

Cum ne lasă Europa să aruncăm banii pe proiecte idioate

Un milion șapte sute nouăzeci de la lei pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, la Cucuieții din deal. Formarea profesională pentru reducerea poluării, Studiul bunăstarii peștilor în condiții de crescătorie, Să construim un pod de flori Iași – Ungheni, Să sprijinim cultura prin aruncarea a un milion nouă sute șaptezeci de lei pentru fanfara Treisprezece prăjini. Centrul de informare turistică în comuna de larg interes Bârnova Iași, Centru turistic în orașul de mare trafic turistic Iași, Să cultivăm Metodele moderne de ocupare pentru persoanele neocupate.
Exemplele pot continua la nesfârșit – adică, nu până la nesfârșit, ci până se termină banii europeni, bani cu nemiluita aruncați pentru a dezvolta antreprenoriatul în rândul cetățenilor din mediul rural și pentru a forma profesional mii și mii de țărani lăsați pe drumuri de propria lene. Ce s-a întâmplat după terminarea proiectelor? Nimic, ce se va întâmpla de acum înainte după terminarea banilor? Nimic!

Ce face Europa? Ne lasă să aruncăm și să cheltuim milioane de euro pe prostii, știind cum se cheltuie banii și cât de mult se fură. De ce? Pentru că la ei producția e sfânta și noi trebuie să fim piață de desfacere! Așa că, să continuăm să instruim șomeri, să dezvoltăm ceea ce trebuie dezvoltat în rândul femeilor, bărbaților, babelor, moșnegilor și să le construim săli de sport și patinoare în comune.

De producție să se ocupe polonezii, germanii, francezii și alții, să ni le împingă sub nas, mai ieftin ca cele produse de români, în supermarketurile lor. În care lucrează sclavii români. Pe salarii mizere.

La ei să se facă muzee, să se facă trenuri de mare viteză pe infrastructură pe banii Europei.

Noi, să înghițim zic, proiecte europene pe banii lor! La cât mai multe centre de instruire și de dezvoltare antreprenorială! O țară de antreprenori și de asistați social, România!

Ps: poza nu este o glumă: sunt bani europeni puși laolaltă cu bani publici, pentru un teren de fotbal, în pantă!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.