Azi o sun pe bunica
June 9, 2011
Evenimente importante și rochiile lor
June 9, 2011

Cum mergem mai departe


Întotdeauna mi-am imaginat că atunci cînd voi fi pusă la pământ, mă voi ridica, mă voi scutura şi voi merge mai departe. Şi am făcut-o de câteva ori, deşi tind să cred că atunci doar m-am împiedicat.

Nu mi-am pus niciodată problema că nu partea cu ridicatul e dificilă, ci partea cu scuturatul. Bun, eşti mai puternică, ai încredere şi chiar poţi schiţa un zâmbet. Dar cum te poţi lepăda de toate amintirile, trăirile, momentele importante, fără ca această acţiune să nu-ţi provoace „daune” uneori iremediabile ?

Un om drag mie m-a învăţat că unele răni se vindecă foarte greu, iar ceea ce eu vreau să „lepăd” atât de repede e mai greu de lepădat decât îmi pot imagina.

Şi mă simt mai bine. Ciudat, dar aşa e. Faptul că am realizat că nu pot „scutura”, ci pot aştepta ca una câte una să se desprindă de mine, m-a ajutat. Am acceptat şi durerea. Atât cât era, cât este, cât va mai fi.

Pentru mine, a merge mai departe, înseamnă să car cu mine tot ce simt că mă doboară şi să sper că pe drum voi mai pierde din „încărcătură”.

Voi cum mergeţi mai departe?

 

Sursa foto: flicker.com

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

14 Comments

 1. „ La început ai să-l urăşti, ai să-l scoţi din rândul oamenilor, pe urmă are să-ţi devină indiferent şi n-ai să mai cheltuieşti nici un sentiment pe el, şi, mai pe urmă, ai să te uiţi la el cum de fapt trebuie să ne uităm la fiecare semen al nostru când începem să-l considerăm prin prisma unui singur sentiment: înţelegerea.” Ileana Vulpescu

  Daca treci prin toate aceste etape o sa fie foarte bine! Ai incredere in mine.

 2. Gina says:

  🙂
  Ca o sa fie bine stii si tu, cand? nu stie nimeni, ce poti face e sa pastrezi clipele frumoase pentru ca ar fi pacat, dar sa inveti din cele urate, si totul o sa fie mai bine data viitoaare 🙂
  Bafta 🙂

 3. Ines Prodan says:

  Greu merg mai departe. Cu depresii, cu MULTĂ treabă, cu nopți nedormite, cu plânsete în pernă, cu mii de gânduri, cu multe articole pe blog. Cred că toate fac parte din etapele uitării.

 4. Georgiana says:

  Toata lumea iti spune ca doare. Dar numai tu stii cat de mult. Ai impresia ca nimeni n-a mai suferit cum suferi tu, ca lumea ti se sfarseste, ca totul s-a schimbat! Ai impresia ca diminetile au un alt parfum… Dar va trece! Gandeste-te ca timpul le rezolva pe toate! Ai rabdare si cauta-ti treaba! O sa fie bine intr-un final… 😀

 5. Elena Pribeagu says:

  Multă muncă! Este noua mea formă de a mă desprinde tot. Şi funcţionează 🙂

 6. Carmen Gherca says:

  Este greu sa mergi mai departe… Ca si tine Elena, m-am impiedicat de multe ori fiindca viata mea a fost un continuu urcus care inca nu s-a sfarsit. Si, atunci cand m-am terminat de scuturat, m-am impiedicat iarasi si iarasi.
  Insa trebuie sa merg mai departe, imi impun acest lucru fiindca am doi copii pentru care existenta mea in deplinatatea fortelor mentale si psihice, este esentiala si pentru ca unul din acesti copii este special. Atat de special incat de fiecare data cand ma ridic el ma sustine si ma ajuta sa urc mai departe cu un zambet sau cu o noua experienta pe care am reusit-o impreuna.

 7. Elena Pribeagu says:

  Doamna Carmen, sunteţi norocoasă pentru că aveţi un asemenea sprijin!

  Oricum, articolul acesta l-am scris într-o perioadă în care mă simţeam realmente rănită. Acum, pot spune că mă simt mult mai bine. Neaşteptat de bine :).

 8. Carmen Gherca says:

  Ma bucur mult.

 9. Ines Prodan says:

  Go, go, go, Elena! 🙂

 10. Elena Pribeagu says:

  Daaaa!!! În curând veţi citi articole în care declar cât sunt de mulţumită şi cât de bine îmi pare că viaţa mea s-a schimbat! În bine! 😀

 11. Marius Malus says:

  Relevant si intelept citat, Zâna Tonegaru.

 12. Teo Grigorie says:

  Frumos articol. Trebuie sa ai rabdare sa treaca starea de neliniste in care nu-ti doresti decat sa uiti.

 13. Andreea Marc says:

  Elena, mă bucur că ai revenit la starea Belva. Mai aveam un pic și îți dădeam 2 palme să îți revii :))

  Da, am trecut toate prin fazele astea. Și te asigur că peste foarte puțin timp le vei da uitării și vei zâmbi alături de oameni dragi.

 14. Elena Pribeagu says:

  @Andreea: Mi-am dat eu două palme :))

  Mulţumesc frumos pentru încurajări!