Am prea multe haine
August 29, 2012
Transfăgărăşan sau Transalpina?
August 30, 2012

Cum mă dezvăț de cel mai tâmp obicei cu putință?

Până aici! Am deprins cel mai tâmp obicei cu putință: statul pe Facebook. De plictiseală, de curiozitate, pentru un update al bârfelor, pentru likes, pentru pozele mele sau ale prietenilor, pentru mesajele prin care țin pasul cu oamenii dragi…accesez excesiv de mult/zi Facebook-ul. Și nu-mi place de mine că investesc ore multe acolo în detrimentul lecturii, plimbatului, relaționatului offline. Mai mult decât atât, nu-mi mai place nici activitatea în sine. M-a îndobitocit complet.

Așadar, vă întreb: care-s pașii de urmat pentru a mă lăsa de Facebook? Subliniez că nu vreau să-mi inchid contul; am mai bifat procedul acesta, l-am regretat, m-am „reactivat”. Vreau doar să nu-mi mai petrec majoritatea timpului acolo.

Aștept recomandările voastre.

P.S: Tocmai mi-am mutat biroul astfel încât să-mi fie vizibil lucrul pe laptop. Ca atare, la job, mi-am limitat accesul pe această rețea de socializare. Cum procedez mai departe?

Sursă foto: accessfacebookinvietnam.com

Share

5 Comments

 1. AnaNan says:

  Un al doilea job care nu-ti permite accesul la FB 🙂

 2. Paula Alixandrov says:

  Statul pe facebook era o problema majora inainte si pentru mine, ma inscrisesem la cursuri de dans, mergeam la petreceri 1-2 pe saptamana si apoi stateam sa vizualizez cate aproximativ 300 de poze dupa fiecare petrecere. Ca sa nu mai zic ca am dat like la diferite pagini cu citate motivationale si imi pierdeam o gramada de timp cu like-urile si share-urile. Solutia mea a fost sa devin foarte ocupata la servici si in afara serviciului. Daca iti recalculezi prioritatile treaba e ca si rezolvata.

 3. Crina Penteleychuk says:

  Stabileşte-ţi ore fixe de intrare pe Facebook cu intervale determinate ex: la 9, la 12, la 18 pentru 15 minute

 4. Maxu' says:

  – anuleaza notificarile pe email
  – stabileste 2 momente ale zilei in care sa intri pe FB, si da-ti peste maus cand treci de numarul 2
  – comuta accesarea de pe PC pe telefon mobil, daca ai smartphone sau ceva apropiat (vei fi conditionata de acces la WiFi si experienta cu mobilul e mai anevoioasa, poate te saturi mai devreme)
  – umple-ti timpul: gaseste un hobby
  – cand simti chemarea FB-ului, suna un prieten, amic, iesi in oras, planuieste in detaliu un vis, gusta un episod din serialul favorit, gateste ceva dulce, intra pe Quora
  – aminteste-ti ca asta fac si ceilalti si tu, de fapt, te consideri mai buna decat plebea de dependenti care te inconjoara si poti folosi timpul in mod inteligent
  – scoate necunoscutii din lista de prieteni, nu merita atentia ta
  – scoate prietenii din lista de prieteni – daca iti sunt prieteni ai parte de ei si live (telefon, skype,o intalnire la cafeneaua aia misto)
  – cu putin noroc, in scurt timp nu vei mai avea pe cine urmari si-ti vei dedica timpul si atentia unor scopuri … nobile

 5. Madalina says:

  O metoda utila cred ca ar fi sa te dezabonezi de la updaturile persoanelor care prezinta mai putin interes pentru tine. In felul acesta inca ii ai in lista de prieteni (in cazul in care consideri ca vrei sa vezi ceva pe pagina lor), insa continutul paginii tale va fi mai aerisit si mai usor de vizualizat, fara a-ti mai lua atata timp parcurgerea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.