Astăzi mă plimb pe Copou
September 2, 2011
Concert live: noul meu obiectiv
September 2, 2011

Cum își păzește o femeie teritoriul?

Când te gândești la un bărbat care își păzește teritoriul, îți imaginezi un tip care urinează pe același principiu ca un câine. Dar cum își păzește o femeie teritoriul? Mă uitam zilele trecute la câteva comportamente de acest gen și mi-am dat seama că femeia e cel mai periculos ”animal” când vine vorba de încălcarea ”proprietății” sale.

Femeia când își simte teritoriul amenințat face urât. Extrem de urât. Poate că nu afișează acest comportament de față cu partenerul sau cu alți cunoscuți, dar ea, în interiorul ei sau de față cu prietenele ei, se manifestă ca o leoaică.

Dacă o altă ”femelă” s-ar apropia prea mult, femeia ar fi în stare să o sfâșie în mii de bucăți. Asta după ce a bârfit-o pe toate părțile în grupul său de prietene. Bineînțeles, de față cu partenerul ar avea o atitudine de siguranță și de calm.

Deci, da, cam așa văd eu două femei care nu se suportă. Voi credeți că există vreo cale de împăcare între cele două?

Sursa foto: fanpop.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

2 Comments

 1. clamaria says:

  Vorbim aici de 2 lucruri diferite? De gelozia manifesta a unei femei vis a vis de o potentiala aspiranta la iubitul ei sau de faptul ca nu suporta efectiv o cunoscuta care pe deasupra mai si flirteaza cu iubitul ei?

  In primul caz, personal, nu prea m ar interesa pentru ca am o parere bunicica despre mine si mi cunosc partenerul. In primul rind sint extrem de modesta:)) Dpdv al amorului, oricare alta femeie este absolut neinteresanta si am cu totul alte lucruri mai bune de facut decit sa mi consum energia cu priviri taioase sau, mai penibil, cu scene patetice si circuri ieftine. Cel mai probabil o sa ne amuzam impreuna de respectiva. S-a intimplat.
  In cazul in care eu o vad pe o tanti ca se “da” la iubitul meu si, colac peste pupaza, n o suport, cea mai buna metoda este tot o doza mare de ignor.
  Dar controlat. E o metoda foarte buna – si face parte din arta conversatiei – sa zimbesti, sa aprobi si sa ti vezi mai departe de ale tale. In fond, ce am eu cu oamenii?
  In this way, everybody will be happy.
  Tipele care flirteaza cu iubitul meu ma fac sa ma felicit in fiecare zi ca l-am ales pe el si nu pe altul.

 2. Helga Fenea says:

  Eu cred ca teritoriul de care vorbesti poate fi extins si la locul de munca (o noua colega de birou), spatiul de acasa (prietena fratelui care vine des pe la voi sau o noua colega intr-un apartament inchiriat) sau pur si simplu o noua tipa care aspira la statutul de “cea mai buna prietena” a prietenei tale celei mai bune.
  Cand ma intalnesc cu potentiale rivale, tind sa imi arat superioritatea prin indicii subtile, cum ar fi vechimea in acel loc de munca, faptul ca stiu mai bine cum functioneaza lucrurile in casa in care ea abia s-a mutat, detaliile pe care le stiu despre prietena mea buna si experientele pe care le-am impartasit de-a lungul timpului. In toate aceste situatii, si in altele similare lor, reusesc sa ma comport ca o doamna :))
  Cu totul altceva se intampla atunci cand “teritoriul” vizat de o “ea” este chiar partenerul meu. E un intreg proces de ….administrare a situatiei. Incep sa ma framant, inventez scenarii, caut detalii, apoi incep sa ma conving de superficialitatea situatiei si imi vad de treaba mea. Desi, daca stau sa ma gandesc mai bine, de prea putine ori m-am confruntat cu situatia asta, probabil ca mi-am “marcat” suficient teritoriile ca sa tin la distanta eventualele pericole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.