The Duchess
January 30, 2012
Azi redecorez
January 30, 2012

Cum îi suporți pe oamenii care te fac la psihic?

Îi cunoașteți cu toții; este iubitul care insistă să meargă cu tine la epilat și care se supără pentru că nu te-ai vopsit în nuanța în care voia el; este șeful care te pune să refaci un raport de șapte ori, fără să-ți spună ce e greșit; este vecina care deschide ușa “din întâmplare” de fiecare dată când treci pe scara blocului; este clientul care nu-ți plătește niciodată facturile la timp; este furnizorul care se simte nedreptățit.

Cum îi suporți?

Să nu-mi spuneți că soluția este să îi eviți pentru că nu este. Nu poți să eviți niște oameni cu care ai tot felul de relații – contractuale sau nu – și de activitatea cărora depinzi și tu. S-ar putea să îți poți evita iubitul excesiv de gelos, dar nu îi poți evita pe cei alături de care lucrezi.

Devii și tu nesimțit?

Nu cred că poate să îți iasă exact la fel cum le iese lor. Pentru că ție nu-ți stă în fire să îi faci la psihic pe alții. Nu-ți stă în fire să întorci cuvintele, să fii sâcâitor, să fii arogant și să nu-ți dai seama că ai multe de pierdut. Ție, în naivitatea ta profundă, îți place comunicarea.

Și atunci ce faci?

Este oare o soluție să îți numeri firele albe care se înmulțesc pe zi ce trece? Să visezi toată noaptea că trimiți mailuri? Să nu poți dormi? Să nu mai poți vorbi despre altceva decât despre problemele tale?

Tu cum îi suporți pe oamenii care te fac la psihic?

Sursa foto: d-o-m-o.blogspot.com

Share

5 Comments

 1. gabriela says:

  Te obisnuiesti… O criza de isterie o data la doua luni (in private) ajuta f. mult… Un lucru este cert “De ce sa incerci sa le explici ceea ce oricum nu vor intelege?” Nu toti stiu sa asculte…

 2. chloe says:

  Mda, picatura chinezeasca e o tortura foarte eficienta…te loveste repetat acolo unde doare. Nici eu nu suport situatiile de genul asta, tendinta mea e sa provoc oamenii la o discutie deschisa si sa le spun franc care e treaba…cu riscurile pe care le implica asta. Si da, e cam adevarat ca genul de oameni care se comporta asa sunt in general genul de oameni care nu apreciaza discutiile deschise si care nu vor intelege ce trebuie. Sunt patita, dar cred ca si data viitoare as incerca. Stii, macar asa, respectivi sunt constienti ca e o problema, desi unii sunt foarte talentati la a nega evidenta. Mi s-a recomandat sa ‘fac pe nebuna’, ca sa se teama putin de mine. Merge destul de bine 🙂 Dar situatia tot enervanta ramane, mie nu-mi plac ‘jocurile’ astea. Daca chiar n-ai de ales si nu poti sa-i scoti din viata ta pe oamenii respectivi, o solutie de ‘supravietuire’ este sa iti creezi o imagine mentala ridicola la adresa persoanei in cauza si sa o vizualizezi de cate ori simti nevoia 😉

 3. Ines Prodan says:

  @cloe: o, da, deja mi-am format o imagine mentală ridicolă. E amuzantă, dar tot stresanți rămân. Partea proastă este că probabil și ei cred același lucru despre mine :)).

 4. chloe says:

  Ines, ai dreptate, exista intotdeauna doua parti ‘vatamate’ 😉 De asta comunicarea este ideala, daca merge. Eu am incercat, de mai multe ori, am intins o mana catre persoana cealalta. Invers nu s-a intamplat niciodata, ba chiar persoanei in cauza i-a crescut si i-a gadilat placut egoul faptul ca eu veneam mereu spre ea. La un moment dat m-am desteptat si eu 😉 Dar macar stiu ca am incercat. Unoeri imi dau seama ca nu imi place in ce ma transform in jurul anumitor persoane. Asa ca daca se poate sa le evit cu atat mai bine.

 5. […] Eu, totuși, țin să precizez că nu mă usuc fără ei; că sunt capabilă să o iau pe ruta cea lungă și să nu apelez la punți care să-mi micșoreze drumul meu către obiectivul final; că sunt în stare să găsesc soluții la probleme complicate, chiar dacă acest lucru nu presupune să-mi eficientizez timpul. Uneori, timpul este mult mai puțin prețios decât nervii consumați cu persoane care mă fac la psihic. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.