Povestește-mi despre Beirut și despre dragoste!
September 7, 2016
Au sau nu dreptul la o familie?
September 11, 2016

Cum au decurs 10 ani de căsătorie?

Mă bucur mult de fiecare dată când primesc de la familie și prieteni, felicitări și urări de bine cu orice ocazie. Dar cu atât mai mult mă încântă gândurile bune venite din partea lor la fiecare aniversare a căsătoriei. Pentru că fiecare an ce se mai adaugă la experiența noastră în ale mariajului e important și are un farmec aparte. Fiecare an are propria poveste și întâmplări diferite. Și suntem mândri de noi și de faptul că avem o căsnicie frumoasă și fericită. Iar asta se datorează în exclusivitate nouă.

 
Acum, când aniversăm 10 ani de când am spus, cu hotărâre și emoție în glas, „DA!” în fața ofițerului stării civile, privim în urmă cu drag, savurăm din plin prezentul și ne încearcă puțin curiozitatea să aflăm ce mai are destinul pregătit pentru noi. Orice ar fi, atât timp cât suntem împreună avem toate motivele să zâmbim și să pășim, ținându-ne de mână, în povestea noastră zi de zi.

 
Prietenele mele mă întreabă cum a rezistat o căsătorie timp de 10 ani. Inițial mă blochează întrebarea. Nu știu dacă există un răspuns simplu. Dar nici complicat nu mi se pare. Rețete universale nu cred că sunt. Știu doar ce a funcționat pentru noi. Și nu pentru că am căutat în jurul nostru formule minune și am ales să experimentăm ce fac alții să vedem dacă merge și la noi. Am descoperit în noi înșine ceea ce avem și ceea ce putem oferi unul celuilalt.

 
Totul a pornit din pasiune și iubire. Timpul le-a pus la încercare și ne-a determinat să descoperim diverse “ingrediente” ale relației noastre: comunicare, înțelegere, respect, răbdare, compromisuri, sinceritate deplină (chiar dacă uneori doare), iertare, încredere, susținere reciprocă, toate presărate cu îmbrățișări și tot felul de dulcegării, mici surprize, copilării, umor, ironie și lipsa oricărei măști.

 
Acestea au venind din ambele părți, au completat și dezvoltat iubirea noastră care a devenit din ce în ce mai puternică, necondiționată și de durată. Astfel, căsnicia a ajuns să fie longevivă și frumoasă.

 
Cum spuneam și anul trecut într-un articol pe aceeași temă, toți acești ani au fost presărați și cu zile întunecate, furtuni, tunete și fulgere. Dar nu între noi doi, ci între noi și viață, între noi și oamenii care au trecut sau încă mai sunt prin viața noastră. Mereu am fost împreună, o echipă și nu am lăsat pe nimeni și nimic să intervină între noi. Ne-am completat, am învățat unul de la celălalt, am evoluat și noi odată cu toate schimbările din jurul nostru, am gestionat și bune și rele unindu-ne forțele și asta a făcut ca relația noastră să devină din ce în ce mai puternică.

 
Sunt convinsă că un rol destul de important în longevitatea unei relații îl are și compatibilitatea. Dar dincolo de asta, e nevoie de muncă, nu privită ca o corvoadă, ci venind de la sine din dorința de a face ca cele două jumătăți să formeze un întreg din ce în ce mai armonios.

 
Căsnicia perfectă nu există. Există doar uniunea dintre doi oameni imperfecți ce aleg să nu renunțe niciodată unul la celălalt, indiferent ce s-ar întâmpla.

 

La mulți ani nouă, doi imperfecți, la aniversarea unui deceniu de căsnicie fericită!

 
Sursa foto: quotesgram.com

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

2 Comments

  1. CeaDinUmbra says:

    La Multi Ani ! Si inca pe 10 ori de atat cu iubire si bucurie ! 🙂

  2. Multumim mult de tot! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.