Fata din provincie
October 12, 2012
N-ai cum să te superi!
October 15, 2012

Cum ar fi să facem din Iași un brand al excelenței?

Ideea a apărut în luna august, atunci când Vali s-a gândit să organizeze „Seara naivă a olimpicilor ieșeni”. Tot atunci, împreună cu Rofilco, Icar Tours și Cafeneaua Veche ne-am gândit că ar fi tare frumos ca acești oameni (care, fie vorba între noi, pot să te lase cu ușurință cu gura căscată, dacă intri în conversație cu ei) să aibă un loc numai al lor.

Așa s-a născut ideea Clubului IQ (Iași)un sediu complet mobilat și utilat, cu echipament IT și tehnologie de ultimă generație care să le ofere olimpicilor naționali și internaționali acces la resurse școlare suplimentare, dar și un cadru plăcut, de socializare, și care să-i sprijine în drumul lor către cucerirea lumii.

Este o idee frumoasă care nu va rămâne la acest stadiu căci, așa cum se întâmplă în cazul tuturor proiectelor serioase, avem (noi, Fundația Comunitară Iași, that is) și o perioadă în care ne-am propus să îi deschidem larg porțile: primăvara anului 2013.

Pentru desfășurarea activităților, Clubul va avea trei săli principale:

Bibiliotecă virtuală dotată cu tehnologie de ultimă generație, ce le va facilita olimpicilor accesul la o multitudine de resurse informaționale (publicații online de specialitate, abonamente la bibliotecile virtuale ale celor mai prestigioase universități și colegii din lume, aplicații folosite în domeniul științific), precum și la o bibliotecă dotată cu cele mai noi materiale exclusiviste din domeniile de studiu ale olimpicilor, îndeosebi publicații internaționale;

Sală de creație și training dotată cu whiteboards, smartboards, sticky walls, videoproiector, planșă de proiecție. În această sală se vor desfășura atât workshop-urile și trainingurile de dezvoltare personală și profesională, cât și sesiuni de brainstorming în domeniile de interes pentru olimpici;

Sală de recreere dotată cu jocuri video, table games și board games, pentru încurajarea activității fizice și de socializare.

Evenimentul IQ (Iași): punctul de plecare pentru înființarea Clubului

Evenimentul IQ (Iași) va avea loc în data de 22 noiembrie 2012, la Hotel Bellaria (Sala Clasic) și va fi punctul de plecare pentru înființarea Clubului IQ (Iași). Într-un cadru elegant și prietenos, cei 150 de invitați, reprezentanți ai mediului business, instituțiilor locale și presei ieșene, vor avea parte de momente surprinzătoare și îi vor putea cunoaște pe tinerii care, prin efort şi pasiune, fac cinste Iaşului peste hotare.

“Performanța la nivel înalt este o floare atât de rară și de fragilă, încât niciun gest nu e prea mare pentru a o ajuta să înflorească. Din fericire, răsare deopotrivă în familii modeste și cele privilegiate, în capitale și orașe de provincie, însă, știm cu toții, se dezvoltă doar acolo unde este îngrijită. Aici intervine și responsabilitatea noastră.” (Dan Lungu, Scriitor, Ambasador IQ (Iași)).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.