Care sunt cântecele copilăriei tale?
February 16, 2011
Azi joc șotron
February 16, 2011

Copii activi, copii sănătoși

După ce Statisticile de sănătate ale Uniunii Europene pentru 2010 au arătat că 40% dintre copii români sunt obezi, din cauza alimentației defectuase și lipsei exercițiilor fizice, cei de la World Class Fitness s-au gândit la niște campanii prin care să promoveze „importanța includerii exercițiilor fizice în obținerea și menținerea unui stil de viață sănătos”.

Aceast eveniment, este primul de acest gen, și va avea loc în perioada 19 și 20 februarie, între orele 13 și 16:30, în Plaza România și București Mall.

Aici vor avea loc mai multe sesiuni de prezentare a activităților fizice variate pentru juniori, din diferite categorii cum ar fi : fitness, gimnastică și dans. Toate aceste sesiuni vor fi prezentate de o echipă de profesioniști care sunt specializați să ofere aceste antrenamente pentru cei mici. Cultura sportului este importantă pentru a avea un stil de viață sătătos, în special pentru copii.

M-am gândit să scriu toate astea, pentru că mi se par destul de ingrijorătoare statisticile referitoare la sănătatea cetățenilor, statistici publicate de Uniunea Europeana, care arată că numărul persoanelor supraponderale și obeze a crescut foarte mult : În 2003 România se afla pe locul 23, iar în 2010 a urcat pe locul 3, astfel că jumătate din populația țării este supraponderală. Cât despre copii, aceștia susțin ca 40% sunt obezi.

Pe mine personal, mă sperie aceste statistici, mă sperie pentru că sunt adevărate. Putem să observăm asta, doar uitându-ne în jurul nostru. Suntem chiar atât de ocupați, încât sa nu mai acordăm atenție acestor lucruri care sunt extrem de importante pentru noi și pentru sănătatea noastră? Poate că da, dar totuși copiilor ar trebui să le acordăm mult mai multă atenție și să le oferim o viață cât mai sănătoasă.

Eu nu am copii, dar știu că atunci când voi fi parinte, copii mei vor avea o viață sănătoasă și sigur nu îi voi ține departe de activitățile fizice.

sursa foto

Share

1 Comment

  1. Miscarea este foarte buna pentru oricine, mai ales pentru copii care trebuie obisnuiti sa aiba o viata activa si sa faca mult sport. Nepotelul meu are 6 ani si pana la varsta aceasta a facut dansuri si gimnastica, iar acum baschet si inot.

    Multi parinti prefera sa isi lase copii in fata calculatorului atata vreme cat tac din gura si nu fac obraznicii, insa este o metoda extraordinar de nesanatoasa de a-ti creste copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.