Baclava
October 19, 2010
Azi mă duc la saună
October 19, 2010

A fi sau a nu fi „cool”

Cred că încep să îmbătrânesc, pentru că mi-e din ce în ce mai urît cuvîntul „cool”. Sau poate nu sunt eu de-ajuns de „cool” pentru a fi”cool”. Nu port haine „cool”, nu mănânc „cool”, nu am un comportament „cool”; mă îmbrac normal, mănânc normal, am un comportament, zic eu, cât de cât normal. Am găsit acest cuvânt şi în dicţionar. Tradus, el înseamnă grozav, extraordinar, formidabil, nemaipomenit.

Ok…ce înseamnă să fii „cool” în ziua de astăzi? „Cum fată, nu mergi în cluburi în fiecare sâmbătă seară? Nu eşti cool.” „Cum, nu obişnuieşti să fumezi până te lasă plămânii? Nu eşti cool.” „Nu faci poze cu botic? Nu esti cool”.

Ştiu, sunt dură. Ca şi scuză, repet, nu sunt „cool”. Nu mă deranjează utilizarea cuvântului, ci comportamentele care te încadrează în categoria aceasta. Până la urmă ce e aşa extraordinar, fomidabil, nemaipomenit, în a rezista 8 ore în club, pe tocuri de 15 cm?

Aşteptaţi, îmi retrag afirmaţia. Asta chiar e cool.

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

3 Comments

 1. […] A fi sau a nu fi „cool” Tue Oct 19, 2010 0:01 am Cred că încep să îmbătrânesc, pentru că mi-e din ce în ce mai urît cuvîntul „cool”. Sau poate nu sunt eu de-ajuns de „cool” pentru a fi”cool”. Nu port haine „cool”, nu mănânc „cool”, nu am un comportament „cool”; mă îmbrac normal, mănânc normal, am un comportament, zic eu, cât de cât normal. Am găsit […] […]

 2. Andreea Marc says:

  Cred că fiecare generație are cuvântul ei pentru a defini termenii de acceptare și de respingere într-un grup.

  Mai mult, dacă nu ești cool pentru un grup, poți fi super cool pentru alt grup :p

  Într-adevăr, noi poate ne-am mai ”băbit” și nu ni se mai par ”cool” toate activitățile puștanilor, însă și noi la vremea noastră am fost ubercool :)) În plus, acum suntem la un nivel în care cool e deja demodat pentru noi :p

  Hmm … oare care este cuvântul generației noastre?

 3. Elena Pribeagu says:

  A, chiar…noul “cool” e “ubercool”:)) Vai, cat de mult imi dau seama ca din anumite puncte de vedere, nu-mi este deloc dor de adolescenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.