Azi mănânc pufuleţi!
August 29, 2011
The Bucket List – tu ce ai trece pe listă?
August 29, 2011

Contractul prenupțial sau ce-i al meu nu-i și al tău

Deși în România contractul prenupțial va avea valoare juridică abia din 2012, în alte state încheierea unui astfel de acord între viitorii soți este un lucru foarte des practicat. Astfel, înainte de a-și uni destinele pe așa-zisa vecie, fericita mireasă și alesul inimii își împart mai întâi bunurile. Opiniile privind această practică sunt diverse și destul de controversate.

Romanticii incurabili, care nu consideră că dragostea durează numai 3 ani sunt destul de sceptici în această privință. Idealul lor este o viață plină de iubire, în care stomacurile sunt mereu pline, iar divorțurile o utopie. Așadar, de ce ar porni de la premisa că într-o bună zi se vor lupta prin tribunale pentru canapeaua plușată din dormitor? Dragostea e tot ce le trebuie și nici un contract prenupțial nu are ce căuta în treaba asta.

Pe de altă parte sunt cei care doresc să se protejeze în eventualitatea unui divorț și să nu fie nevoiți să împartă bunurile obținute înainte de căsnicie sau dulapul moștenit de la mama. Sinceră să fiu, eu sunt de acord cu aceste contracte căci nu se știe niciodată ce te așteaptă în viață și e bine să fii prevăzător.

Nu cred că semnarea unui contract prenupțial are vreo legătură cu dragostea sau încrederea în cel de lângă tine. Și nici nu le dau dreptate celor care afirmă că acest contract transformă căsătoria într-o afacere. Atât timp cât ești într-o familie este normal și de așteptat să împarți tot, dar la divorț nu văd de ce ar da cineva jumătate din mașina sau casa cumpărată prin forțe proprii înainte de căsătorie.

Deci, contract prenupțial sau nu? Voi ce părere aveți?

Share

2 Comments

  1. Cris says:

    Digur că da,acest contract prenupţial mi se pare foarte folositor.Nu ştii niciodata la ce să te aştepţi dupa câţiva ani de căsătorie,aşa că e bine să fim precauţi.

  2. Lili L. says:

    Cred ca e ok! Mai ales cand din ce in ce mai multi “vanatori” de averi (incluzand aici ambele sexe!) se ivesc amabili si dornici de…. cheltuire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.