Azi mă joc cu … baloane de săpun!
December 8, 2010
Turtă dulce de casă
December 8, 2010

Cochetării feminine hibernale

Nu există lucru pe care să îl detest mai mult la anotimpul de iarnă – cu excepția gerului tăios –  decât faptul că trebuie să umbli mereu îmbrăcată ca Baba Dochia, cu nouă cojoace pe tine. Întotdeauna am detestat senzația aceea de supradimensiune, de exacerbare a ponderii corporale, pe care ți-o conferă hainele de iarnă.

Mi-aduc aminte de anii copilăriei, când mama ne „împacheta” cu două perechi de ismănuțe pe dedesubtul pantalonilor groși, cu celebra cămașă de corp, peste care mai arunca vreo două pulovere, în cap aveam, după caz, una sau două căciuli, mâinile erau camuflate cu mănuși, iar gura ne era „sigilată” cu un fular gros, din lână, împletit în bob de orez de bunica.

Acum am crescut, vremurile s-au schimbat, trendurile sunt altele și nu ne mai permitem să ieșim în societate cu atâtea straturi de material pe noi, la fel de degajate cum o făceam în copilărie. Ar fi extrem de greu să încerci să îi explici acum unei adolescente că e frig afară și că trebuie să renunțe până la primăvara la geaca aceea până în talie, din piele, pe care tocmai și-a achiziționat-o din mall. Nici mie nu ai putea sa imi explici prea multe referitoare la faptul că e necesar să port căciulă chiar dacă părul se lipește de cap și nu o să stea niciodată la fel cum stătea în momentul în care, efectiv, mi-am acoperit țeasta.

E o situație lamentabilă, fără cale de întoarcere, pentru că iarna nu o să se împace niciodată cu aceste mici cochetării feminine. Desigur, articole drăguțe, la modă, evident sunt croite și pentru acest anotimp, însă gerul năprasnic te constrânge să mai pui pe tine și alte haine care îți periclitează linia corpului, transformându-te într-un ursuleț care se deplasează cu dificultate din cauza poverii pe care o duce în spate.

Dar dacă trebuie, trebuie! Din păcate, eu am sfidat zilele acestea intensitatea frigului de afară și m-am trezit, tam nisam, cu o răceală cruntă, cu un potențial grozav de viitoare gripă. Prin urmare, înnăbușiți-vă micile orgolii și îmbrăcați-vă la fel de gros pe cât o făceați când ieșeați în copilărie cu sania, la derdeluș. Iarna asta se anunță a fi una necruțătoare – preambulul e mai mult decât grăitor – și nu e deloc de glumit dacă țineți la sănătatea voastră! Așadar, hainele groase sunt un MUST  HAVE al acestui sezon. Brrrrrrrrrr!!!…

Sursă foto

Share

5 Comments

 1. […] Cochetării feminine hibernale Sat Dec 04, 2010 0:32 am Nu există lucru pe care să îl detest mai mult la anotimpul de iarnă – cu excepția gerului tăios –  decât faptul că trebuie să umbli mereu îmbrăcată ca Baba Dochia, cu nouă cojoace pe tine. Întotdeauna am detestat senzația aceea de supradimensiune, de exacerbare a ponderii corporale, pe care ți-o conferă hainele de iarnă. […] […]

 2. oana says:

  Vai, si pe mine ma infofolea mama cand eram mica si nu mai puteam de nervi :)) iar acum ma infofolesc singura cateodata cand e foarte frig:P

 3. Ines Prodan says:

  Mie îmi place la nebunie iarna și îmi mai place la nebunie să mă înfofolesc, în special să port fular și mănuși foarte foarte mari și groase și cu un singur deget :D.

 4. Gabriela says:

  Aritcolul e in asentiment cu un gand pe care il port de cateva zile…”Final de aprilie, verde crud, soare cald, un sacou cu maneci trei sferturi, pantofiori balerini, fusta vaporoasa… parul in vant si zambet de fericire…”

  Dar mai dureaza …

 5. gerilă says:

  Pana acum trei ierni, nu mi-am dat seama ca asta e anotimpul meu preferat…e drept ca “echipamentul de siguranta”, in astfel de situatii, face deplasarea un chin. Dar hei! Nu spuneti ca tricotajele din vitrinele magazinelor nu va fac cu ochiul. Mi se par adorabile impletiturile, texturile, culorile de iarna si tot ce inseamna articol de imbarcaminte pentru sezonul asta.
  Si parca n-om fi chiar atat de aproape de senectute ca sa strambam in halul asta din nas!