Ea, femeia de 30 de ani
August 20, 2015
slabit
Cum m-am pus pe… ”slăbit”
August 24, 2015

Clubul și Dieta iubitoarelor de ciocolată

Dacă tot bate week-end-ul la ușă vă propun nu unul, ci două romane pe care să le devorați în următoarele două zile de relaxare! De ce două? Pentru că au continuitate și pentru că primul dintre ele se termină “în coadă de pește”, iar dacă te-a prins, trebuie să vezi ce se întâmplă mai departe și să deschizi și al doilea roman, pe care nu îl vei lăsa din mână până la final decât, desigur, pentru a te aproviziona cu… ciocolată.

 
Carole Matthews scrie cu haz și savoare două lecturi ușoare și spumoase: “Clubul iubitoarelor de ciocolată” și “Dieta iubitoarelor de ciocolată”. Cărțile astea sunt ca două prăjituri pe care le servești nu ca pe un desert la finalul unei mese, ci ca pe o masă în sine. Sunt acel răsfăț de care ai nevoie pentru a te destinde, pentru a evada, pentru a râde cu poftă, pentru a te provoca să muști din viață cu toate simțurile. În plus, îți vine un chef nebun de a ieși cu fetele la hlinzeli, degustări de vinuri și preparate cu multe calorii exact cum descrie Andreea aici.

 

 

După dramatismul din proiectul Jane Austen (asupra căruia revin în postările viitoare cu noi impresii) și atât de multe feluri de iubiri, de exaltări, de dezamăgiri ale personajelor, am simțit nevoia de a mă rupe de acea lume (care mi-a plăcut foarte mult, dar începea să mă acapareze prea tare) și de a savura ceva cu altă aromă. Și ce merge mai bine la desert decât ciocolata? Așadar am intrat într-o poveste presărată cu povești de dragoste, situații limită, femei puternice și pasionale, familie, imperfecțiuni și iubire în toate formele.

 

 

Patru femei devin prietene și primul lucru care le leagă este pasiunea pentru consumul de ciocolată. Aparent ciocolata vindecă multe, dă curaj în situații limită, devine chiar un ajutor de nădejde când o iei razna. E mult mai sigur pentru viața ta (nu și pentru siluetă) să consumi delicatese cu multă cacao, decât să faci o nebunie regretabilă. Sanctuarul lor, pe care încearcă să îl țină departe de promovarea pe care o merită (pentru a nu fi invadat de public și pentru a nu își pierde privilegiile) și pe care l-au denumit sugestiv “Clubul iubitoarelor de ciocolată”, devine locul de întâlnire de câte ori intervin schimbări majore în viața oricăreia din ele și au nevoie de un sfătuitor.

 
Deși sunt diferite, atât ca personalități, cât și ca stil de viață și disponibilități financiare, Lucy cea zăpăcită și impulsivă, Chantal cea cochetă și pasională, Nadia casnica familistă și Autumn cea pacifistă și ecologistă, reușesc să se înțeleagă una pe alta, să se susțină, să se completeze și să treacă peste orice obstacol, pentru a avea parte mereu de happy end al fiecăreia dintre situațiile în care ajung, cu sau fără voia lor.

 
Prietenele ciocoholice au povești de viață la fel de savuroase precum negresele pline de fulgi de ciocolată, pandișpanul ușor ca un fulg acoperit cu glazură de cappuccino, pralinele belgiene sau trufele făcute din smântână proaspătă și ciocolată din boabe de cacao de pe plantațiile Madagascarului.

 
Lucy oscilează între doi bărbați și nu se poate decide pe care îl iubește mai mult și cu care poate avea un viitor. Nadia e mamă și soție dar se confruntă cu probleme financiare provocate de soțul ei dependent de jocuri de noroc. Chantal are tot ce își poate dori: e frumoasă, are o casă de vis, o carieră frumoasă și un cont în bancă generos, dar nu mai reușește să îți determine soțul, cu care e căsătorită de 14 ani, să fie mai entuziasmat în a avea relații intime cu ea, mai des decât de ziua ei, de Valentine’s Day și de Crăciun. Autumn e o ecologistă convinsă și de câte ori mănâncă ciocolată se simte vinovată față de oamenii săraci. Ea e mereu pusă la încercare de fratele ei, dependent de droguri, pe care îl iubește nespus, dar în același timp îl urăște când o pune în situații neplăcute provocate de dealeri supărați că nu și-au primit banii pe “marfă”.

 
Două romane ce conțin ingrediente minunate: viață, iubire, prietenie, intrigă, romantism, umor, neprevăzut, nebunie și bineînțeles, ciocolată descrisă cu multă delicatețe.

 
Sfaturile eroinelor pentru a supraviețui în momente stresante:
 Trage adânc aer în piept.
 Numără până la zece.
 Mănâncă ciocolată.

 
Sfatul meu înainte să începeți lectura: faceți-vă provizii serioase de ciocolată, bomboane, marțipan și tot felul de delicatese! Veți avea nevoie!

 
Savurați cu plăcere un “desert cu pagini delicioase”!

 

 

Sursa foto: elefant.ro

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

1 Comment

  1. Raluca Licau says:

    Mhihi 🙂 On my reading list. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *