Îmi place să scriu!
June 16, 2011
Concurs: Dansează cu noi pe Facebook
June 16, 2011

Clătite cu brânză şi stafide

Numai când mă gândesc la gustul deosebit al acestui desert minunat îmi vine să mă închid în bucătărie şi să ies de acolo cu reţeta gata făcută. Clătite cu brânză de vaci şi stafide este unul dintre cele mai gustoase şi populare deserturi.

Aveţi nevoie de:

– 6-8 clătite

– 250 g brânză de vaci

– 2 gălbenuşuri de ou

– 2 linguri de smântână

– zahăr vanilinat

– 1oo g stafide

– zahăr

Primul pas îl constituie prepararea clătitelor după reţeta clasică. Apoi, amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, gălbenuşurile şi stafidele până obţineţi o pastă omogenă. Umpleţi clătitele cu această compoziţie, rulaţi-le şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Vasul  se bagă la cuptor pentru 10 minute. După ce le scoateţi din cuptor, adăugaţi smântâna peste ele şi serviţi-le fierbinţi.

Poftă bună!

Sursa foto: flicker.com

 

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

5 Comments

 1. Amalia says:

  Delicios!

 2. Irina says:

  Yammi! 😛

 3. Ema says:

  :)) trece amazonul pe langa mine :))

 4. gabriela says:

  Acum le-am terminat … Mmmmmm au iesit “crocante” pentru ca le-am uns bine cu unt inainte sa le pun la cuptor.

 5. Elena Pribeagu says:

  @Gabriela: Bun sfat! Sa ai pofta! 🙂