Activităţi de mamă cu băiet în braţe
April 9, 2015
Ce facem cu amintirile?
April 20, 2015

Cine alege: el sau ea?

Ştim cu toţii că alegerile şi acţiunile pe care le facem ne definesc întodeauna. Reacţiile nepotrivite au costul lor iar vorbele pot fi interpretabile în funcţie de interlocutor. Ar fi oare corect în acest context să spunem că în cazul nostru, bărbaţii ne aleg în funcţie de ce anume facem ca să le atragem atenţia? Că mult dorita completare a unuia cu celălalt e de fapt o reacţiune a unei acţiuni?

Că femeile sunt complexe şi de neînţeles am aflat demult. Că bărbaţii sunt simpli şi uşor de descifrat e o minciună. Că ţii un bărbat lângă tine fiind înţelegătoare e un mit. Că el te va avea mereu alături dacă îţi oferă tot ce vrei si ceri e o iluzie.

Ne căutăm diferiţi dar ne găsim întodeauna asemănători. Trecem prin încercări diverse şi facem deseori cele mai nepotrivite alegeri din care nu învăţăm nimic. Ştiu că e un clişeu care tronează în toate statusurile noastre însă cam aşa e: în momentul în care nu am învăţat nimic dintr-o experienţă, aceasta se va repeta la nesfârşit până ne vom da seama că am greşit şi e cazul să schimbăm direcţia.

Din ce în ce mai mult însă preferăm să lăsăm alegerea să fie instrumentul celuilalt. Considerăm că e suficient să fim prezente ca privirea să-i pice pe noi şi să se întâmple povestea. Încă, indiferent de vârstă, mai credem în prinţul care ne va vedea şi îşi va da seama că suntem unul pentru celălalt. Dar ce ne facem când nu ne pierdem pantoful şi el nu îşi petrece zilele căutăndu-i potrivire? Cum alege el?

Bărbatul nehotărât își va găsi mai mereu o femeie superficială. Genul care să fie încântată de cadouri scumpe la aniversările lunare, excursii exotice la sărbători importante şi buchete imense de flori în restul zilelor.

Bărbatul care a părăsit îşi va cauta o femeie diferită pentru că a învăţat din experienţa trecută. Spre deosebire de noi femeile, bărbaţii nu au impresia că ne pot schimba. Ei nu mai vor “la fel” în speranţa că de data asta vor şti cum să le aducă pe cele de lângă ei “pe drumul cel bun”. Vor să vadă şi dacă există altfel şi au deseori surpriza să constate că se poate.

Bărbatul care a fost părăsit va cauta pe cineva la fel ca “fosta” sau va reveni la aceasta ori de câte ori i se va da un semn. Aici intervine măiestria feminină: te fac să vezi că te ignor sau din senin te salut din nou – tu reacţionezi; vorbesc cu tine despre cum sunt într-o perioadă în care parcă totul merge prost – tu vrei să fii salvator; te invit la o cafea “ca între prieteni” – tu alegi din nou căci eşti naivul care crede că de data aceasta va fi altfel. Astfel, în spatele unui bărbat puternic stă o femeie care știe bine legenda lui Ahile.

Mi-ar plăcea să vorbesc şi despre bărbaţii care îşi doresc o relaţie însă aceştia sunt rari şi cu siguranţă, nu merită ironia acestui articol 🙂

Cred însă că jumătatea noastră există şi dincolo de tipar familiar şi experienţe trecute, alegem cu mintea şi cu sufletul. Ne asumăm riscul de a greşi fiind însă încrezători că va fi totuşi bine sau lăsăm teama de necunoscut să ne aducă pe drumuri bătătorite sau alei înguste, potrivite doar pentru doi paşi? Cât de sensibili suntem la trecut şi cât de speriaţi de viitor? Și până la urmă, cine alege: el, ea sau noi?

Sursă foto: voatiengviet.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.