Nimic nu doare mai tare ca… despărţirea
November 24, 2010
Tu cum îți porți hainele?
November 25, 2010

Chocolate Royal Cheescake

În căutarea mea de imagini pentru un articol cu Sf. Andrei, am dat peste blogul Doinei din Timișoara, o arhitectă împătimită de gătit care avea postată o rețetă de prăjitură pentru cineva pe nume Andrei. Știu că în general ne scriem singure articolele și rețetele, dar acest pont trebuie neapărat împărtășit.

Așadar, ai nevoie de: o cană și jumătate de biscuiți Oreo zdrobiți, ¼ cană unt, 3 pachete de cremă de brânză Philadelphia a câte 250 de grame fiecare, o cană de zahăr, 3 ouă, ¼ cană lichior (opțional), 8 pătrate sau 225 de grame de ciocolată de menaj semi-dulce, topită sau răcită, 12 linguri de frișcă sau un tub.

Prepararea durează o oră, însă va trebui să vă abțineți câteva ore până ce se răcește … alt test de voință.

Se amestecă biscuiții Oreo cu untul și se pun într-o tavă de 20 cm (rotundă). Se bate crema de brânză cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând și se amestecă, până când sunt mixate bine, apoi se adaugă ciocolata topită amestecată cu lichior (dacă folosiți).

Amestecul se pune în tavă și se dă la cuptor, la 180 grade C, pentru 45-50 minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se pune la frigider pentru 3 ore sau peste noapte. Se ornează cu bombonele, cu frișca și eventual fructe și se dă la frigider 3-4 ore sau până a doua zi.

Pentru fotografii cu procesul creării acestei minunății vezi blogul Doinei.

Poftă bună cu răsfăț!

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

7 Comments

 1. […] Chocolate Royal Cheescake Wed Nov 24, 2010 0:45 am În căutarea mea de imagini pentru un articol cu Sf. Andrei, am dat peste blogul Doinei din Timișoara, o arhitectă împătimită de gătit care avea postată o rețetă de prăjitură pentru cineva pe nume Andrei. Știu că în general ne scriem singure articolele și rețetele, dar acest pont trebuie neapărat împărtășit. Așadar, ai nevoie de: […] […]

 2. oana says:

  Ce bine arata 🙂

 3. Cristi Lucan says:

  Andreea, totusi, ce ar zice profesoara ta de engleza cand ar vedea titlul? Am inteles ca Doina l-a scris gresit dar …

  Denumirea este Royal Chocolate Cheescake si ca reteta sa iasa ca la mama ei acasa se foloseste ciocolata de calitate, recomandabil 50% cacao in nici un caz de menaj. Iar lichiorul “it’s a must”.

  Arata grozav si prepararea chiar este un test de vointa…si mai ales rabdare 🙂

 4. Andreea Marc says:

  Și eu am scris inițial invers dar am modificat ca să fie numele original luat de la Doina 🙂 În plus, îți dai seama că ingredientele se pot modifica în funcție de gustul și posibilitatea fiecăruia. Eu niciodată nu fac o rețetă exact cum scrie undeva.

  Și profesorul meu de engleză, săracul, s-ar scula din mormânt și m-ar trimite să duc gunoiul din clasă cum făcea pe vremuri, apoi să stau la ușă până ce mă cheamă el, apoi să scriu pe toată tabla expresia corectă :p

 5. Andrei says:

  SipeminemacheamaAndrei, SIPEMINEMACHEAMAANDREEEEEEI !

  VREAU !

 6. Doina Varga says:

  Reteta am luat-o de aici: http://www.supereva.ro/info.asp?id=2272 De aici am luat si titlul, nu am stat sa il analizez. Sorry.

  Andrei e fiul meu. I-am facut prajitura pentru ca el si sotia lui, Andreea, au aniversat 1 an de la casatorie si m-au rugat sa le-o prepar. Ei mi-au dat reteta de pe acel site. Nu am schimbat nimic, am si scris pe blog. Sincer, mie nu mi-a placut cum a iesit. Doar ca nu am mai avut timp timp sa o prepar asa cum mi-as fi dorit. Arata bine, intr-adevar, dar poate fi mult mai buna. Sper sa gasesc timp si sa o fac asa cum trebuie.

 7. Andrei says:

  Am facut ! A iesit fix ca in poza. Si eu simt ca poate fi imbunatatita desi e un inceput f bun. Si e primul Cheesecake pe care l-am facut.

  Biscutiti nu cred ca e neaparat sa fie Oreos. Am avut o problema cand am pus alcoolul in ciocolata topita – s-a solidificat brusc si nu s-a mai topit apoi 🙂

  HINT: In 2 prepararea e mult mai facila !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.