Azi mut prin cameră
June 17, 2011
Testul Papanicolau
June 17, 2011

Ceva e putred în Danemarca!

Ciudăţeniile unei ţări care nu încetează să mă fascineze:

– Danezii, atât fetele cât şi baieţii, ies în pub-uri sau discoteci având ca principal scop să agaţe.

– Pentru danezi, one night stand este ceva normal şi se practică destul de des.

– Danezii nu dau importanţă religiei. De-a lungul vieţii acceptă să facă parte din biserica daneză doar pentru că atunci când mor nu vor se fie îngropaţi într-un loc comun. Asta se întâmplă cu cei care nu sunt parte a bisericii şi nu plătesc către aceasta taxe.

– Copii danezi au la şcoală lecţii obigatorii de înot aşa cum noi facem volei şi alte sporturi la ora de educaţie fizică.

– Danezii beau întotdeauna cafeaua fără zahăr.

– Studenţii danezi pot bea bere în facultate. Nu au voie să intre cu ea la ore dar în unele facultăţi găseşti automate pentru bere.

– Danezii adoră să mănânce jeleuri ce au un gust groaznic, sunt numite liquorice jelly, şi erau de fapt folosite ca şi medicamente pentru tratarea inflamaţiei gâtului. Dacă nu eşti atent şi crezi că jeleurile au altă aromă, s-ar putea să regreţi. Cred că doar locuitorii regiunii scandinave sunt antrenaţi pentru acest gust.

– Danezele nu au nici o problemă să meargă la 5 grade celsius îmbrăcate în fustă, fără ciorapi, pe bicicletă. La vântul de Danemarca simţi 5 grade ca fiind -5. Ca să înţelegeţi unde bat.

– Skype-ul este o invenţie daneză.

– Danezii nu au perdele sau draperii la geamuri.

– Peste 50% din femeile din Danemarca au un pearce în diverse zone mai mult sau mai puţin controversate. Multe dintre ele îl fac când au o vârstă ce depăşeşte 35 de ani.

– În magazin vânzătoarea nu îţi suflă în ceafă. Toată lumea e calmă la coadă la casă şi probează oriunde şi oricum papuci şi fuste.

– Topingul lor preferat pentru îngheţată este albuşul de ou bătut spumă.

Aşadar aş putea concluziona spunând că aceasta este fascinanta Danemarcă. Şi sunt sigură că nu ştiu încă totul. Dar un lucru este cert, faptul că danezii sunt, potrivit unui studiu recent al Organizaţiei pentru cooperare şi dezvoltare economică, cei mai fericiţi oameni din lume.

Sursă foto: facebook.com

 

 

Share

4 Comments

 1. catalina says:

  Skype a fost inventat de estonieni din câte știu, iar liquorice jelly e foarte bun, e drept că depinde de gustul fiecăruia 🙂 mi-ar fi plăcut să aflu mai mult despre locuri, servicii, Danemarca ca și țară…dar e bine că printre toți oamenii care laudă această țară, se găsesc și altfel de păreri.

 2. Roxana Sescu says:

  Ai mare dreptate Alexandra! ai uitat sa specifici de lustrele mirifice pe care le are fiecare danez in living 😀 iar de perdele nu mai zic…sunt fermecata :*

 3. Anda says:

  Impresionantă paradă de impresii. Deci ăsta e rezultatul unui exerciţiu democratic impecabil efectuat…. Ce eşec. Danemarca, 4, stai jos ! Înapoi 200 de ani, că aşa exhibiţionism e intolerabil.

 4. florentina says:

  Pentru ca danezii nu au perdele (:)) am vazut un cuplu care faceau dragoste in casa lor fara draperii de nici un fel! Sunt unici in felul lor. Ah…si eu am ramas cu impresia ca nu danseaza inainte sa fi baut potinue alcoolica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *