Cremele pentru riduri: când începem să le folosim?
October 12, 2011
Astăzi fac ordine în trusa de machiaj
October 13, 2011

Ceva dulce, cu multe vişine

Ştiu că le-a cam trecut vremea, dar mie îmi plac vişinele la nebunie şi ador prăjitura cu vişine făcută de mama. Aşa că m-am hotărât să încerc şi eu! În general, nu sunt tocmai pricepută când vine vorba de dulciuri, aşa că mă rezum la unele simpluţe şi pentru că reţeta aceasta nu mi s-a părut dificilă, mi-am făcut curaj.

Şi am făcut aşa – am cumpărat:

  • 1/2 kg de vişine congelate;
  • 200 g zahăr;
  • 400 g făină;
  • 4 ouă;
  • 1 plic de praf de copt;
  • esenţă de vanilie şi esenţă de rom.

Am pus apoi vişinele la dezgheţat şi m-am apucat de preparat aluatul. Pentru aceasta, se separă albuşurile de gălbenuşuri, fiecare bătându-se separat cu un pic de zahăr.

Se toarnă gălbenusurile în ploaie peste albuşuri şi se adaugă treptat făina, restul de zahăr şi praful de copt, amestecându-se pentru a nu forma cocoloase. Spre final, am adăugat un pic de aromă – ceva esenţă de vanilie şi puţină esenţă de rom. După ce compoziţia e finalizată, se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie de aluminiu, pe care eu am uns-o cu un fel de ulei special contra lipitului 🙂

Se scurg vişinele bine – nu trebuie să aibă sirop, că strică aluatul – şi se aşază frumos în aluat. După ce am încins cuptorul în prealabil la 150 de grade, am pus prăjitură înăuntru şi mi-am setat ceasul de bucătărie în formă de porcuşor (pe care îl iubesc) pentru 40 de minute.

La finalul experimentului, chiar a ieşit ceva bun şi a fost simplu. Concluzia: mai fac!

Aşadar, când aveţi poftă de ceva dulce, cu multe vişine, trebuie doar să m-anunţaţi!

 

Sursa foto: diamondlovescuisine.blogspot.com

Share

1 Comment

  1. cucky says:

    Pofticioasa dar si harnicuta, draga de tine ! Ce bunaciune stii tu sa faci !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.