Ce câștigi dacă mă judeci?
September 22, 2015
De ce nu îmi place toamna
September 24, 2015

Cea mai scurtă dietă

Mă bătea gândul de ceva vreme să mă apuc de o dietă sau să încerc cumva să-mi schimb obiceiurile alimentare. Motivaţia principală este nepotrivirea la haine. Explic.

Sarcina a însemnat pentru mine câteva kilograme în plus, atât cât să mă aflu între mărimi! Mda, nu am crescut cu o mărime la haine, ci cu jumătate de mărime. Iupi!

Asta înseamnă că nu-mi mai vin hainele de acum doi ani, dar dacă merg să îmi cumpăr o pereche de pantaloni cu o mărime mai mari, tadaaaa! Mi-s largi! La fel cu fustele şi bluzele. Tricouri nu prea port de obicei, iar când o făceam, majoritatea erau pe corp. Acum, surpriză – nu mai pot, pentru că e inestetic (din punctul meu de vedere).

În mod ciudat găsesc doar jeans cu talie joasă – când naiba va trece şi moda asta?! Cei cu talie foarte înaltă, care-s „la modă” să zicem, arată urât dacă nu ai corpul tras prin inel. Soluția cea mai ieftină rămâne shopping-ul de la second hand.

Toată viaţa am arătat bine şi m-am simţit bine în pielea mea şi am de gând să revin la acea stare. Buuuun, acum că m-am „hotărât”, să alegem o dietă şi să facem lista de cumpărături! Tot aud şi citesc despre dieta Rina; în plus, o colegă o urmează cu rezultate spectaculoase (şi mănâncă în permanenţă!), deci am decis: azi încep dieta Rina!

Înainte de a ajunge la birou, trec prin supermarket şi-mi iau fructe pentru gustare şi pui şi legume pentru prânz. Mă uit la ceas şi mă gândesc că la 10 ar trebui să mănânc fructele, ca să am 2 ore de pauză până la ora 12, când mănânc de obicei. Problema e că e abia 9:40 şi deja mi-e foame – dimineaţa am băut doar cana cu apă călduţă, lămâie şi miere, pe stomacul gol.

Mai aştept un pic şi la 10 vine şi farfuria cu stuguri. Cum? Strugurii îngraşă? Păi, nu-s fructe? Aaaa, doar 1 strugure am voie? Păi şi ce fac cu restul? Îl dau colegilor… Fie! Acuşi se face 12 şi voi mânca nişte frigărui de pui cu salată… miam!

E abia 11:15 şi eu pocnesc de foame. Păi da, că azi am înghiţit doar apa de dimineaţă, câteva guri de cafea fără zahăr (Bleah!) şi UN strugure!

Îmi ocup timpul şi la 11:45 sunt la bucătărie şi-mi fac salata. Azi ar fi trebuit să mănânc friptură de pui cu piure şi castraveţi muraţi, dar eu am început dieta! Reuşesc să pun şi salata şi frigăruile într-un castronel, că salata chioară nu e pe placul meu, şi mă aşez la masă.

V-am spus că urăsc salata? Cu tot cu puiul ei!

Molfăi fără vreo plăcere şi mă gândesc ce naiba mănânc eu diseară… mi se pune un nod în gât şi, după ce las în castron jumătate din salată, mă hotărăsc: aceasta a fost cea mai scurtă dietă de până acum!

 Sursa foto: shiftnutrition.ca

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.