Combateţi stresul prin mişcare
April 5, 2011
Azi testez creme!
April 6, 2011

Ce urăsc EI la NOI…

 

Recunosc că îmi place să analizez oameni, relaţii, cuvinte, fapte. De-a lungul timpului am avut câteva relaţii, unele reuşite, altele mai puţin reuşite, însă fiecare m-a învăţat câte ceva. Întotdeauna am aflat ceva nou despre mine şi despre EI. Despre ce aşteptări au ei, despre ce gândesc despre noi sau ce urăsc ei la o femeie. Aşa că mi-am adunat gândurile, am tras o linie şi am spus să vă spun din experienţa mea cam ce urăsc bărbaţii la noi.

Să fim dependente de ei

Am observat în multe cupluri femei dependente de bărbaţi, femei care în momentul în care se implică într-o relaţie uită de tot şi de toţi: ea nu se mai vede cu prietenele ei sau nu mai face lucruri care înainte îi făceau plăcere. Bărbaţii urăsc ca noi să stăm acasă să îi aşteptăm pe ei sau să fim disponibile în fiecare moment doar pentru ei, să îi plictisim cu „girls suff” în loc să ne vedem cu prietenele noastre să discutăm de ale noastre. Sfat: Fetelor, adunaţi-vă prietenele la o cafea şi bârfiţi până în zori pentru că o să vă facă bine atât vouă, cât şi relaţiei voastre.

Să fim prea geloase

În momentul în care iubeşti pe cineva este imposibil să nu fii şi gelos. Ca orice lucru, ce e prea mult strică. Gelozia poate fi constructivă, însă când e în exces îl sperie pe celălalt şi îl face să se închidă în el. Nici un bărbat nu îşi doreşte o prietenă geloasă până şi pe căţel din cauză că el îl mângâie prea mult. STOP! Aici deja este chiar prea mult şi devine chiar penibil. Încrederea este foarte importantă într-o relaţie, însă dacă tu îl pisezi non-stop cu gelozia ta şi dacă arăţi că nu ai încredere în el deja aţi pierdut mult.

Să nu ne îngrijim

Indiferent dacă voi avea 60 de ani eu tot o să mă îngrijesc: am spus! Multe fete în momentul în care au o relaţie serioasă, refuză să se mai îngrijească. Sincer eu nu înţeleg acest concept. Ele consideră că dacă au alături un bărbat el o să fie prin preajmă indiferent de situaţie? O relaţie înseamnă să investeşti dacă vrei să primeşti. Aşa că dacă el nu o să mai fie atras de tine sau dacă o să îşi caute pe altcineva, oare de ce crezi că se v-a întâmpla? Îngrijit nu înseamnă machiaj de star şi haine noi în fiecare zi. Mă refer la un pensat, tuns, vopsit, unghii îngrijite. Nu e greu nu?

Să fim plângăcioase sau prea emotive

Noi femeile suntem considerate a fi sexul slab, floricele ce se rup la prima adiere a vântului şi care plâng din orice. Bărbaţilor le place să se simtă puternici şi să protejeze o femeie, însă nu suportă prea multă dramă. Aşa că mai uşor cu lacrimile şi cu emotivitatea, căci ei au nevoie şi de femei puternice care să le fie alături şi care să îi susţină. Plânsul la un film de dragoste sau la o ceartă cu o prietenă se acceptă, însă nu alergaţi plângând în braţele lor la fiece problemă.

Să îi verificăm non-stop

Acest comportament poate fi pus pe seama geloziei, însă aşa cum am spus ea trebuie ţinută în limite normale. Am auzit de cazuri în care ea îi verifică mailul, îi „zboară” telefonul din mână să vadă ce număr l-a sunat sau îi verifică buzunarele pentru a găsi ceva suspect. Aici vorbim deja de isterie, şi depăşim cu mult sfera normalităţii. Îi încalci spaţiul personal, îl sufoci, îl faci să se simtă urmărit.  Ai încredere în el şi lasă crizele de isterie sau de gelozie, mai ales în faţa altor persoane. Este şi mai rău!

Aş mai fi putut să continui cu multe lucruri asemănătoare, însă vreau să aflu şi părerea voastră, atât a Belvilor, cât şi a Belvelor: ce mai urăsc bărbaţii la o femeie? Şi ţin să vă mai spun că în curând o să urmeze şi partea a doua a acestui articol în care o să vă spun ce urăsc femeile la bărbaţi.

Share

2 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Cred ca unii urasc femeia,in general.

 2. Andrei says:

  Urasc e un cuvant prea puternic zic eu. Lista e destul de completa insa as accentua pe anumite lucruri de substrat:

  Să fim dependente de ei – nu ne plac femeile care nu cauta sa fie individual remarcabile, care se complac si care in cele din urma devin dependente. Vrem sa avem o partenera pe care o respectam pentru calitatile ei nu un accesoriu care spala vase. Si voi vreti ca noi sa vrem asta !

  Să fim prea geloase – vrem sa aveti incredere in noi, in relatie si sa nu vorbiti prostii bazate pe presupuneri telenovelistice. INCREDERE e notiunea de baza.

  Să fim plângăcioase sau prea emotive – vrem sa va confruntati fricile si problemele cu “barbatie”. Suna ciudat dar asta e, noi respectam supravietuitorii nu plangaciosii. Vrem sa nu plangeti pentru drobul de sare de pe soba. In cazurile care nu implica o confruntare (daca te-ai lovit la deget sau a murit pisica de la bloc) e ok sa plangeti, in general acceptam ca sunteti sensibile. Chiar apreciem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.